Connect with us

Jajce Online

Prosinečki nakon što je izabran za selektora BiH: Imao sam samo jedan …

Jajce Online

Published

onRobert Prosinečki za nekoliko dana dolazi u Sarajevo gdje će započeti svoju prvu operaciju na poziciji selektora nogometne A reprezentacije BiH.
Nakon razgovora s čelnicima Nogometnog saveza i sastanaka s asistentima, Prosinečki će skrojiti prvi spisak.
Na njemu će, potvrdio je za Fokus.ba, biti i igrači iz BH Telecom Premijer lige.
– To je jedan od prioriteta. Kada preuzmem posao ići ću po Bosni i Hercegovini i redovno gledati sve klubove, kako bih našao kandidate za reprezentaciju. Unaprijed znam da kvalitet i potencijal postoje. I u HNL-u ima igrača bh. korijena ili onih koji imaju bh. papire, koji su zanimljivi i koji igraju kvalitetno i članovi su najboljih klubova u Hrvatskoj, rekao je Prosinečki.
Velika mu je čast što je izabran na poziciju selektora BiH.
– Bez daljnjeg, prioritet je plasman na Evropsko prvenstvo. Imamo dobru reprezentaciju, a imamo i dva puta koja vode do Evropskog prvenstva, kroz Ligu nacija i kasnije kvalifikacije. S ovom ekipom možemo puno, to je sasvim sigurno i to je sve što u ovom trenutku mogu reći, kazao je za Fokus.ba novi bh. selektor.
Jednoglasnom odlukom članova Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH izabrani su danas selektor Prosinečki, ali i njegovi saradnici u stručnom štabu Gordan Ciprić, Dragan Spasić, Elvir Rahimić i trener golmana Kenan Hasagić.
Ispunjen je njegov uslov da selektor sam bira saradnike u stručnom štabu.
“To je normalna stvar. I moj uslov je bio normalan, da radim s ljudima s kojima mislim da to mogu najbolje. Lako smo se dogovorili i to mi je, kako sam rekao, drago”, kazao je Prosinečki.
 
 
(Fokus.ba)Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement