-1.9 C
Jajce
Četvrtak, 28 listopada, 2021
Klik Jajce
BiH Jajce Online

Prosvjetari u Krajini i dalje traže platne koeficijente koje imaju upo…

Vlada Unsko-sanskog kantona danas je imenovala Pregovarački tim koji će zajedno s predstavnicima sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja raditi na novom Kolektivnom ugovoru.

Vlada Unsko-sanskog kantona danas je imenovala Pregovarački tim koji će zajedno s predstavnicima sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja raditi na novom Kolektivnom ugovoru.

.related { border-radius:3px; min-height:100px; margin: 0 0 -20px 0 !important; box-shadow: 1px 1px 3px 0 rgba(0, 0, 0, 0.25); } .related a { border-bottom:0 !important; padding:10px !important; display:block; } .related a:hover {text-decoration:none; background-color: #f8f8f8; border-bottom:0 !important; } .related img.thimg { width:80px; height: auto; float: left; margin: 0 10px 0px 0px !important; } .related img.clock { width:10px; height:10px; margin-right:5px !important;margin-bottom: -1px; } .related span.kategorija { font-family: “ClanPro-Medium”, arial; font-size: 11px; font-weight: normal; text-transform: uppercase; } .related span.vrijeme { float:right;font-size: 12px;line-height: 12px;color: #666; margin-top: 3px; } .related h3 { font-size: 0.9em; line-height: 1.4em; font-weight: 500; color: #333; text-decoration: none; font-family: “ClanPro-Medium”, “Roboto Slab”, Arial !important; margin: 0px !important; } @media screen and (min-width: 1000px) {.related h3 {font-size: 1em} } @media screen and (min-width: 1000px) {.related span.kategorija {font-size: 14px}} .related .clb { clear:both; }

Kako je rekao ministar obrazovanja USK Damir Omerdić, prijedlog koji su poslali sindikati bit će detaljno pregledan član po član i onda slijedi usklađivanje i eventualne izmjene.

Sindikati u obrazovanju su predložili da se pregovori vrše zajedno za nivo predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja, što je Vlada prihvatila.

Na pitanje da li je u prijedlog ugovora uvršten jedan od najvažnijih zahtjeva sindikata da im se koeficijenti izjednače s organima uprave, kazao da jeste, ali da o svemu odlučuje Pregovarački tim.

Tekst koji su predložili sindikati obrazovanja izazvao je negodovanje ministara na današnjoj sjednici koji su kazali kako se tu radi o namišljenim i izmišljenim uslovima.

Podsjetimo, nastava u osnovnim i srednjim školama na području Unsko-sanskog kantona nije počela kada i školska godina u ostatku FBiH. Generalni štrajk prekinut je 20. septembra nakon što su s Vladom USK potpisali sporazum kojim se Vlada obavezala da isplati razliku plata od septembra 2018. godine te su dobili izmjene člana koji je definirao obračun minulog rada za sve zaposlene u obrazovanju.

Klix.ba

Objava Prosvjetari u Krajini i dalje traže platne koeficijente koje imaju uposlenici organa uprave pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Vijeće ministara BiH o državnoj imovini

Jajce Online

Zenički frizeri u akciji skupljanja novca za liječenje dvoje mališana

Jajce Online

Porodice kupuju karte u jednom smjeru

Jajce Online