Connect with us

Jajce

Pružimo ruku jedni drugima za svoju i budućnost svoga grada

Avatar

Published

on

21. februar obilježava se kao Dan općine Jajce!

Svim Jajčanima upućujem iskrene čestitke.

Pritom, u ovom svečanom trenutku, imam i nekoliko poruka.

Dan općine prilika je da još jednom razmislimo i spoznamo činjenicu da nas je uistinu samo dragi Bog počastio da budemo rođeni i da živimo u Jajcu. Malo je ljudi na kugli zemaljskoj koji imaju priliku da svoj život provode u prirodnim i svakim drugim ljepotama poput jajačkih. Toga moramo biti svjesni, a istovremeno i sretni da imamo privilegiju zvati se Jajčanima.

U isto vrijeme, Dan općine Jajce idealna je prilika da u društveno-političkom smislu promislimo o svom gradu. Jedno je, dakle, to što nas je Uzvišeni Bog počastio prirodnim ljepotama, a sasvim drugo šta mi, kao građani, činimo ili doprinosimo svom gradu i njegom političkom, društvenom, ekonomskom, socijalnom i svakom drugom statusu.

Dan općine, dakako je prilika da se politički promisli o trenutnom stanju u općini Jajce.
Ovaj dan prilika je i za njegove političke i vjerske lidere da intimno, i ali javno u smislu svoje suštinske odgovornosti, analiziraju svoj doprinos našoj općini, je li bilo dobro do sada, je li moglo bolje. Ako nije zašto, ako jeste zašto nije.

Dan općine idealna je prilika da se sjetimo svih Jajčana razasutih po svijetu. Da se otvorimo i pružimo ruku svima koji, na bilo koji način, mogu dati doprinos za razvoj i dobrobit grada.

Dan općine prilika je i političkim predstavnicima i funkcionerima svih stranka da se iskreno pogledaju u oči, sjednu za sto, zaborave razmirice i od Jajca naprave istinsku čaršiju, koja može biti primjer za sve druge u regiji i šire.

Jajce je specifično područje, bogato, lijepo, značajno… I kao takvo svi ga trebamo prezentirati i predstavljati na najbolji mogući način.

Na kraju, Dan općine prilika je da shvatimo da zajedno od Jajca možemo napraviti najljepšu općinu/grad u državi. Možemo biti primjer.

Nema nijedan razuman razlog da to ne uradimo!

Stoga, pružimo ruku jedni drugima za svoju i budućnost svoga grada, stoji u čestitki mr. Seđada Muhića, predsjednika Udruženja Jajčana „Kraljevski grad“ u Sarajevu

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement