Connect with us

Jajce Online

Prve trke na 5.000 i 10.000 m koje će se održati u Jajcu

Avatar

Published

on

Svjedoci smo da je u našem gradu posljednjih godina sve veći broj kulturno-sportskih događaja i manifestacija.

Možemo slobodno reći da su te kulturno-sportske manifestacije neke od rijetkih svijetlih tačaka u našem gradu, te da su one još jedine koje mogu okupiti veliki broj ljudi na jednom mjestu i pobuditi interes većine nas građana.

Nakon već tradicionalnih Pozorišnih igara, skokova s vodopada i motorijade, spektru kulturno-sportskih događaja, koji bi trebao pobutiti interes velikog broja ljudi, ove godine slobodno možemo dodati i trčanje utrka na 5.000 m i 10.000 metara koje će se održati u Jajcu.

Naime, dana 10. 08. 2019. godine, s početkom u 18:30 sati će se održati utrke u četiri kategorije, odnosno utrke na 5.000 m i 10.000 m u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Utrke na 10.000 m će startati od benzinske pumpe kod vodopada, pa će se nastaviti starom cestom do mlinčića i nazad, a ciljna ravnina će biti u gradu kod „Doma kulture“.

Utrke na 5.000 m će također startati od benzinske kod vodopada, te će se nastaviti starom cestom do restorana „Konoba Slapovi“ i nazad, a ciljna ravnina će također, kao i kod trka na 10.000 m, biti u gradu kod „Doma kulture“.

Ovo je prilika da još jednom pokažemo sebi i drugima da je Jajce dostojan domaćin ovakvih događaja, da u Jajcu i dalje živi sportski duh, te da smo sposobni da i u budućnosti organizujemo ovakve i druge slične događaje.

Kako bismo to pokazali potrebno je da se svi koji smo u mogućnosti prijavimo kao takmičari i budemo aktivni sudionici utrke, a oni koji nisu spremni, da budu pasivni sudionici popunjavajući, u što većem broju, prostor sa strane cjelokupnom dužinom rute koja će se trčati, tako odajući priznanje svim učesnicima i iskazujući poštovanje prema ovom događaju.

Takmičarima koji budu učestvovali želimo puno sreće i da ostvare što bolji uspjeh, a svim ostalima želimo da uživaju u utrkama.

 

 

 

(Jajce Online)

Objava Prve trke na 5.000 i 10.000 m koje će se održati u Jajcu pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement