Connect with us

BiH

PRVI BOŠNJAČKI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA? “Komšokradica” pozvao hrvatskog ve…

Avatar

Published

on

Predsjedatelj i drugi bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić pozvao je veleposlanika Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivana Sabolića na žuran sastanak.

Tema razgovora bit će navodni komentar hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koji je prenio Jerusalem Post o tome kako je BiH nestabilna država pod utjecajem militantnog islama.

Očekuje se da veleposlanik Sabolić odgovori na poziv nakon što se konzultira s Ministarstvom vanjskih poslova Hrvatske, a zatim iznese stav Republike Hrvatske o ovom pitanju.

Nakon burnih reakcija većine sarajevskih medija na jučerašnju izjavu hrvatske predsjednice, ona se danas oglasila odbacivši sve navode iz Jerusalem Posta o tome da je Bosnu i Hercegovinu nazvala nestabilnom zemljom kojom upravljaju ljudi povezani s terorističkim organizacijama i Iranom.

”Uopće ne znam kako je došlo od te izjave jer nisam razgovara niti s jednim novinarom niti davala izjave”, rekla je Predsjednica RH.

Grabar-Kitarović je komentirala reakcije iz BiH. ”To su komentari na komentare jedne novinarke koja je napisala. Ponavljam, to nisam rekla. Reakcije koje uspoređuju Hrvatsku s fašizmom u potpunosti odbacujem. To je totalni nonsens”, kazala je Kolinda Grabar-Kitarović.

”U posljednje vrijeme vidimo niz koraka koje Bosna i Hercegovina poduzima prema Hrvatskoj, a koji su prilično agresivni. Od optužbi za nelegalni rad naših tajnih službi do prijetnje pravosudnim tijelima kad je riječ o Pelješkom mostu i tako dalje. Mi bismo trebali razgovarati o suradnji i kako rješavati zajednička pitanja”, rekla je Predsjednica RH i dodala da je Hrvatska spremna pomoći bilo kojoj susjednoj državi, uključujući i BiH, u procesima kako bi što prije postale članice EU-a.

Želi postati “prvi bošnjački član Predsjedništva”?

Odnosi s Republikom Hrvatskom i napadi na nju preko istupanja u različitim medijima jedino u okruženje u kojem se drugi bošnjački član Predsjedništva BiH osjeća motiviranim za rad dok sve druge dužnosti na poziciji koju je bošnjačkim glasovima oteo Hrvatima konstantno zanemaruje, piše HMS.

Iz Komšićevog antihrvatskog djelovanja može se iščitati i ambicija da se predstaviti kao prvi bošnjački član Predsjedništva jer se iz njegovih nastupanja jasno vidi da se obraća isključivo onima koji su ga i izabrali na tu poziciju i da se istima želi nametnuti kao “prvi Bošnjak”.

Uostalom, on po broju glasova de facto i je prvi bošnjački član Predsjedništva jer je osvojio 225.500 glasova dok je Šefik Džaferović (nominalni bošnjački član Predsjedništva) osvojio 212.581 glasova./HMS/

Feed: VolimJajce.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement