Connect with us

BiH

PRVI FESTIVAL ĆEVAPA U BIH U SUBOTU U SARAJEVU

Jajce Online

Published

onU Bosni i Hercegovini će prvi put biti održan Festival ćevapa.
To će se desiti u subotu, 26. augusta, u Sarajevu, u parku Atmejdan. Planirano je da festival postane ubuduće regionalni događaj, najavio je organizacioni odbor.
Pod nazivom “Sarajevo Ćevap Fest 2017”, festival će u subotu trajati od 13 do 19 sati. U najavljenom programu su nastup kulturno-umjetničkog društva i izvedba sevdalinki, degustacija i roštiljanje, takmičenja i zabava.
Festival je nekomercijalnog karaktera, a ideja za organiziranje je potekla iz potrebe za dodatnim uslugama, atrakcijama i događajima koje će obogatiti turističku ponudu sarajevske općine Stari Grad.

– ‘Sarajevo Ćevap Fest 2017’ od samog nastanka ima potencijal da postane regionalni događaj koji će biti prepoznatljiv i koji će biti održavan svake godine u ljetnim mjesecima. Pored obogaćenja turističke ponude, projekat će imati veliki značaj u poboljšanju najjačeg sarajevskog brenda, ćevapa, koji i danas zadržava lidersku poziciju u državi i regionu – navedeno je u saopćenju organizacionog odbora.
Kotizacija za posjetioce ovog festivala je pet KM, a posjetioci će ove godine moći konzumirati ćevape kod četiri sarajevske ćevabdžćinice: “Petica Ferhatović”, “Zmaj”, “Specijal” i “Galatasaraj”. Kotizacija je simbolična i posjetioci će moći degustirati do 15 ćevapa i po piće i jogurt, navedeno je.
Pošto je riječ o projektu koji je u samom početku, za ovu godinu je ograničen broj posjetilaca.
Projekat su podržali općina Stari Grad i načelnik Ibrahim Hadžibajrić.
(Hayat/Foto:Arhiv)


The post PRVI FESTIVAL ĆEVAPA U BIH U SUBOTU U SARAJEVU appeared first on Jajce-Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement