Connect with us

BiH

Prvi javni poziv za dodjelu grant sredstava iz Challenge fonda

Jajce Press

Published

on


Zahvaljujući sredstvima Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju – Sida/ Ambasade Švedske u Bosni i Hercegovini, uspostavljen je Challenge program koji će u naredne četiri godine kroz projekt Challenge to change – C2C implementirati Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća-RARS. Partner u projektu je i Region Ostergotland, Istočna Švedska.

Cilj implementacije ovog projekta je jačanje privrednog razvoja u BiH kroz realizaciju inovativnih ideja, kao i jačanje saradnje Švedske i BiH. Challenge fond ima na raspolaganju 2.3 miliona EUR, koji će biti dostupan privrednim subjektima sa područja Bosne i Hercegovine i Švedske, koji imaju inovativne poslovne ideje, koji mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH. 

 

Ukoliko ste preduzetni i inovativni, prepoznajete mogućnosti i prilike za razvoj novih proizvoda, usluga ili unapređenje postojećih procesa, kojima možete unaprijediti svoje poslovanje ili omogućiti pristup širim društvenim skupinama, onda Challenge fond predstavlja pravog partnera za saradnju i podrušku u realizaciji vaših inovativnih ideja.

 

Iznosi sredstava iz Challenge fonda koji mogu biti dodjeljeni prihvatljivim korisnicima:

 

• za Startupe koji su registrovani najmanje 6 mjeseci i ne starije od 2 godine, maksimalan iznos granta: 10.000,00 EUR 

 

• za mikro, mala i srednja preduzeća do 250 zaposlenih, maksimalan iznos granta: 30.000,00 EUR

 

Aplikanti moraju obezbjediti minimalno vlastito učešće od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta. Period implementacije projekta ne može trajati duže od 12 mjeseci.

 

Sve predložene prijave biće ocijenjene u skladu sa tri osnovna kriterija:

 

1. Inovativnost poslovne ideje 

 

2. Izvodljivost i održivost poslovne ideje

 

3. Društvena korist

 

Aplikacije na ovaj poziv moraju biti podnesene u elektronskoj formi u skladu s uputama koje se nalaze u dokumentu Smjernice/Vodič za aplikante, koji se može preuzeti na http://c2c.ba/

 

Samo aplikacije dostavljene putem elektronske forme, koja se nalazi na http://c2c.ba/ će biti uzete u razmatranje, dok se štampane aplikacije ili aplikacije dostavljene mail-om neće razmatrati.

 

Rok za podnošenje aplikacija je 12. juni 2017. godine, do 16:00 sati.

Feed: Senzor24.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement