Connect with us

Jajce Online

Prvi put u historiji Jajce iznjedrilo reprezentativca BiH u karateu

Jajce Online

Published

on 
U Velikoj dvorani SKPC “Mejdan” je u nedjelju 29.10.2017. godine održano 1. Školsko državno prvenstvo za učenike osnovnih i srednjih škola u karateu. Tehnički organizator ovog prvenstva je bio Klub borilačkih sportova Tuzla Sinbra, piše Jajce Online.
Na školskom državnom prvenstvu nastupilo je preko 500 takmičara iz 130 škola. Naš Karate klub “Kumite” Jajce učestvovao sa 6 takmičara, a to su: Tomislav Katić, Magdalena Kokalović, Una Cerić-Zulum, Sergej Kulenović,
Hana Caklo, i Ivan Katić.
Po prvi put naš grad je u karateu iznjedrio reprezentativca Bosne i Hercegovine.
Naime, Tomislav Katić izborivši srebrnu medalju ušao direktno je postao član Školske državne reprezentacije BiH. On će stati rame uz rame s najboljim karatistima iz BiH kao što su Munib Dedović koji je osvojio 3.mjesto prije par dana na Svjetskom prvenstvu na Tenerifima.
Naš sugrađanin predstavit će našu državu i grad Jajce na Školskim balkanskim igrama koje će se održati od 10. do 12. oktobra u Novom Sadu.
-Dobili smo još jednog ambasadora našeg prelijepog grada. Bez obzira na to što neki imaju drugačije stavove ipak je to naš grad. Ovo je naša država bez obzira kakva ona bila. Ona je najbolja i najljepša, ma koliko god neki odlazili iz nje mi koji ostajemo u njoj, borit ćemo se da je predstavljamo u najboljem svjetlu na najbolji mogući način. Klub i naš grad ima se čime ponositi jer će ovo biti upisano u anale kao prvi sudionik bh.reprezentacije u karateu iz našega grada Jajca, rekao je trener Ante Katić.
 
(Jajce Online)Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement Enter ad code here
Moguća kiša
Danas 03/2530%
Moguća kiša
Moguća kiša
Sutra 03/2640%
Moguća kiša
Potpuno oblačno
Srijeda 03/2710%
Potpuno oblačno
Vedro
Četvrtak 03/280%
Vedro
Djelomična naoblaka
Petak 03/2910%
Djelomična naoblaka