Connect with us

Jajce Online

PRVI PUT U POVIJESTI: Otkazane sve mise u Italiji! Ovo se nije dogodil…

Avatar

Published

on

I dok je Crkva u tisućljetnoj povijesti preživjela i nadživjela brojne epidemije i bolesti, ali i sustave prisile, ovo što se sada događa uistinu je do sada neviđeno i sve više ima prizvuk apokalipse. Naime, po prvi puta u povijesti crkve zabranjeno je slaviti svete mise i pogrebne obrede u Italiji (a vrlo vjerojatno će se mjere širiti i na ostatak Europe). Objavila je to u priopćenju nedjelju 8. ožujka navečer uputila Talijanska biskupska konferencija.

„Molim se da vjernici ovu bolnu ali neophodnu odluku prihvate kao izraz naše odgovornosti i solidarnosti za dobro cijeloga društva”, istaknuo je biskup Ivo Muser u pismu kojim je, kao i svi ostali talijanski biskupi, vjernicima svoje Biskupije Bolzano-Bressanone priopćio tu odluku.

Pokopi se smiju održavati samo u uskom krugu obitelji na groblju, a mise zadušnice bit će slavljene naknadno. Susreti po župama i drugim crkvenim ustanovama smiju se održavati samo ako je među okupljenima moguć metar razmaka, pišu u priopćenju.

Samo drastične mjere mogu riješiti ovaj problem u cijelom svijetu.

Ako uvedemo najstrože mjere dok je epidemija na početku, koje uključuju kućnu karantenu za sve i zaustavljanje svih aktivnosti osim neophodnih (proizvodnja i prodaja hrane i lijekova) i slanje svih radnika u javnom i privatnom sektoru na kolektivni godišnji odmor imamo mogućnost zaustaviti epidemiju i spasiti mnogobrojne živote, ali spasiti i gospodarstvo koje bi trpjelo stroge mjere samo mjesec ili dva, a nakon toga bi se sve vratilo u normalno stanje.

Mjesec dana kolektivnog godišnjeg će zaustaviti bolest, a gospodarstvo ovu mjeru može podnijeti.

Slabe mjere će usporiti širenje bolesti, ali je neće zaustaviti, tako da će dugoročno mjesecima utjecati na život ljudi ali i na gospodarstvo.

Cjelokupnu situaciju s gospodarskog stajališta možemo gledati i iz perspektive gospodarske recesije u kojoj su zemlje koje su primijenile najstrože mjere jako brzo izašle iz recesije i nastavile s normalnim gospodarskim tokovima.

Donosimo vam grafikon autora koji navodi kako je njegov članak u prva 72 sata imao preko 24 milijuna pregleda. Pueyo je 33-godišnjak, govornik na Ted X konferencijama, a ovih je dana na sebe privukao pažnju cijelog svijeta jer zagovara stroge mjere i dokazuje da djeluju, a rano donošenje mjera  može utjecati na tisuće spašenih života. Jedan dan čini ogromnu razliku.

PRVI PUT U POVIJESTI: Otkazane sve mise u Italiji! Ovo se nije dogodilo 2 000 godina! Omjer umrlih i potpuno oporavljenih je jako loš u Italiji: 1809 umrlih i 2335 totalno oporavljenih

Isto tako epidemiju možemo usporediti sa šumskim požarom koji se u ranoj fazi jako lako gasi, ali ako se pusti njegovo širenje gašenje postaje nemoguće dok god ne padne jaka kiša.

Ako smatrate da je potrebno  uvesti drastične mjere povodom epidemije koronavirusa podijelite ovaj članak.

(Srednjabosna.com)

Objava PRVI PUT U POVIJESTI: Otkazane sve mise u Italiji! Ovo se nije dogodilo 2 000 godina! Omjer umrlih i potpuno oporavljenih je jako loš u Italiji: 1809 umrlih i 2335 totalno oporavljenih pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement