Connect with us

Jajce

PU Jajce: Analize, usporedbe, ocjena i prosudba

Jajce Online

Published

onAko stanje sigurnosti usporedimo s nama drugim općinama ili u našem bližem okruženju, onda zasigurno možemo reći da mi na nivou PU Jajce i dalje imamo najnižu stopu kriminaliteta u kantonu.
Ako pak naše statističke pokazatelje usporedimo s drugim policijskim organizacijama, odnosno Policijskim upravama, možemo zaključiti da je kod nas stanje sigurnosti dobro i duži vremenski period stabilno, a osjećaj sigurnosti građana i dalje je na zadovoljavajućem nivou.
Međutim, mi u policiji nismo potpuno zadovoljni trenutnim stanjem i mišljenja smo da u budućnosti zajedno s Vama, kao odgovornim građanima i našim partnerima možemo još više zajednički poraditi i podići opću i ukupnu sigurnost Vas i vaše imovine na jedan još viši nivo od sadašnjeg.
Analizirajući i prezentirajući Vam sve pojave i pojavne oblike kriminaliteta, nasilja u obitelji, stanje JRiM-a i sigurnost odvijanja prometa, te istovremeno razmatrajući vaš odnos i povjerenje, kao i sve vaše prijave i događaje u ovom periodu, a uzimajući u obzir sve navedene parametre u 2017.god., mi smo stanje sigurnosti procijenili dobrim s obzirom na strukturu i ukupan broj kaznenih djela, kao i duži vremenski period veoma nizak stupanj kriminaliteta.
I dalje ćemo nastaviti sa implementacijom dobrog policijskog modela Projekta rada policije u zajednici, RPZ-a, kojem je osnovni zadatak poboljšanje rada policije i komunikacije s građanima, kao i daljini zajednički pristup u rješavanju problema građana, zajednice i Vas pojedinaca, provodeći svakodnevno pojačane mjere sigurnosti i vikend Akcije.
Ovo su samo neki od naših osnovnih pokazatelja rada i djelovanja policije, a na Vama je, poštovani građani, da sada kad imate uvid u naš rad procijenite sami kakvo je sigurnosno stanje. Upravo smatramo da to najbolje znate Vi, odgovorni građani, kojima je vrlo važno da im se ne provali u stan, otuđi imovina ili ukrade automobil.
Zapamtite da to možemo ostvariti i dalje zajedno! Zato imajte povjerenje u nas i dalje kontaktirajte policajce na terenu i pozivajte svoju policiju na besplatni broj telefona 122, stoj u saopćenju PU Jajce.
 
 
(Jajce Online)Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement