Connect with us

Jajce

PU Jajce počela sa provedbom akcije ‘Počela je škola’

Avatar

Published

on

S ciljem zaštite i sigurnosti djece u prometu, a u sklopu osnovnog dokumenta Polazne osnove strategije sigurnosti cestovnog prometa u FBiH, kao i operativnih planova naših organizacijskih jedinica, PU Jajce je intenzivno započela s radom na provedbi aktivnosti unutar planirane akcije pod nazivom ”Počela je škola”.

Akcija bi trebala doprinijeti i utjecati na poboljšanje stanja sigurnosti učenika i učesnika u prometu. Policijski službenici će u suradnji s Autoklubom Jajce u mjesecu rujnu održati niz aktivnosti u osnovnim školama i dječjem vrtiću kako bi djecu, ali i njihove roditelje, upoznali s osnovnim pravilima što sigurnijeg sudjelovanja u prometu.

Aktivnosti policije

Osnovni zadatak policije je osigurati nesmetan prijelaz djece preko ceste i njihovog dolaska i odlaska u i iz škole, a protiv nediscipliniranih vozača poduzeti zakonom propisane mjere. Prometni policajci će tijekom ovog mjeseca na području naše općine u svim osnovnim školama našim najmlađim osnovcima ukazati na osnovna pravila ponašanja u prometu, a javnost će putem lokalnih medija biti upoznata o poduzimanju aktivnosti iz naše nadležnosti.

Vozači oprez- počela je školska godina!

Djeca uglavnom nisu svjesna opasnosti koja mogu proizaći iz nepažljivog prelaska preko ceste. Stoga, poštovani vozači, odgovornost je na vama! Poštujte postavljene prometne znakove, osobito u blizini škola i naseljenim mjestima jer nikad ne znate kako će reagirati dijete koje namjerava prijeći cestu.

Roditelji i nastavnici- alarm!

-Ove poruke su namijenjene i vama, a upozoravaju vas na problem vezan za početak školske godine i na povećanu nazočnost djece na cestama, a vaša je dužnost da ih prvi educirate o pravilnom prelaženju preko pješačkih prijelaza i ponašanja na ulici. Manju djecu ne ostavljajte bez nadzora jer ne pretjerujemo ako kažemo da smo gotovo svakog dana svjedoci crnih vijesti iz prometa.

Na posljetku još jednom koristimo prigodu te svim vozačima upućujemo apel da u blizini škola i naseljenim mjestima smanje brzinu i budu maksimalno oprezni kako bi se izbjegle neželjene posljedice i spasili mladi životi. Budimo svjesni toga da našim prvašićima nedostaje životnog i prometnog iskustva, te da nisu svjesni svakodnevnih opasnosti koje im prijete u prometu. Budite odgovorni kao vozači ili sudionici i poštujte prometne znakove,a pozovom na broj telefona 122 prijavite nesavjesne vozače! Učestvujmo svi zajedno u zaštititi naše djece u prometu jer oni su najugroženija kategorija, poručuju iz PU Jajce.

 

 

 

(Jajce Online/Bare Pršslaj, načelnik PU Jajce)Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement