6.4 C
Jajce
Nedjelja, 25 veljače, 2024
Jajce

PU JAJCE: PROVEDIMO DOSTOJANSTVENO BOŽIĆNE BLAGDANE I MIRNO NOVOGODIŠNJE PRAZNIKE

Poštovani građani informiramo Vas da PU Jajce i njene org. jedinice PS i ove godine provode Planove pojačanih mjera i radnji, povodom nastupajućih Božićnih blagdana i Novogodišnjih praznika, počevši od 20.12.2022.god. do 09.01.2023. god.
Naša operativna saznanja ukazuju da je pred nama period u kojem bi moglo doći do pojačanih aktivnosti krimogenih osoba, povezanih sa izraženom problematikom izvršenja kaznenih djela KD, teških krađa i provala u kuće i stambene objekte, razbojništava, prijevara, krađa motornih vozila, kao i pojačane upotrebe pirotehničkih sredstava, oružja i drugih vrsta minsko-eksplozivnih srestava i naprava, te pojačano konzumiranje alkohola i drugih narkotičkih sredstava.
Procjenjujemo da na opisani način, može doći do narušavanja sigurnosne situacije, javnog reda i mira, kršenja prometnih propisa i drugih nezakonitosti u ponašanju organiziranih grupa i pojedinaca, što bi moglo dovesti do usložnjavanja sigurnosne situacije i ugroženosti života i imovine građana.
Sve ukazuje na hitnu potrebu zajedničkog djelovanja policije i građana u poduzimanju pojačanih mjera i planskih radnji, kao i podizanju svakodnevne svijesti o odgovornom ponašanju svih nas, a sve u cilju stvaranja povoljnih uvjeta i optimalnog sigurnosnog ambijenta, koji će garantirati potpuni osjećaj sigurnosti svih ljudi i njihove imovine.
Naši inspektori i policajci svakodnevno preveniraju, upozoravajući neodgovorne građane na opasnosti i pojavne oblike asocijalnih ponašanja, posebno maloljetnu djecu, kako bi iste upozorili na opasnosti od zloupotrebe oružja, streljiva, bombi, eksplozivnih i pirotehničkih sredstava, a posebno od improviziranih sredstava kućne izrade, kao i nedozvoljenog konzumiranja alkohola i opijanja.
Upozoravamo da je u skladu s važećim Zakonom o eksplozivnim tvarima, promet ovim sredstvima zabranjen bez odobrenja MUP-a. dok je prodaja dopuštena samo punoljetnim osobama, a istovremeno njihova upotreba kažnjiva, kao prekršaj i propisano kazneno djelo.
Savjetujemo roditeljima, maloljetnicima i djeci posebno da je najbolja preventiva nekorištenje pirotehnike i drugih eksplozivnih i ubojitih sredstava, jer ste već pokazali da se blagdani mogu proslaviti i drugačije: puno ljepše, ugodnije i prije svega – svečanije, kao što je to bilo prošle godine .
Svim vjernicima katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti želimo sretan Božić i nastupajuće božićne blagdane, te svim građanima sretnu i uspješnu Novu 2023.godinu, sa željom da ih provedu u miru, zdravlju i sreći, kako to i dolikuje civiliziranim kulturama i našoj cjelokupnoj zajednici.
Vaša policija!

Advertisement

Povezane vijesti

Program manifestacije “Dani AVNOJ-a 2022”

Glavni Urednik

Prva bh. video izložba “Nju je lako voljeti”

Glavni Urednik

Prometna nezgoda na putu Jajce – Banjaluka

Glavni Urednik