Connect with us

BiH

Puljić: Život traži saradnju pa da nam svima bude bolje

Avatar

Published

onObilježavanju Dana Općine Stari Grad u Domu OS BiH prisustvovao je i nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić. U izjavi za agenciju Patria kazao je da je vezan za općinu Stari Grad, te da je danas došao uveličati dan te općine.
„Na neki sam način vezan za tu općinu jer su glavne institucije na području općine Stari Grad počevši od Fakulteta bogoslovije i Katedrale i moja djelatnost je tu iako je zgrada u Centru. Na neki način sam vezan za Stari Grad i stalo mi je kako će se razvijati ta općina i da u njoj ima svoje mjesto Katolička crkva“.
Na pitanje kakva je saradnja između općine Stari Grad i Katoličke crkve, kardinal Puljić je istakao da je ona dobra.
„Mislim da će Stari Grad sačuvati dobre odnose još kad bi nam sačuvao trg pred Katedralom da one stvari koje ne priliče pred Katedralom da se ne odvijaju pogotovo ne u onom vremenu kada mi imamo pojedine programe. Život traži jednu suradnju, jedno razumijevanje i nastojanje da nam svima bude bolje“, kazao je kardinal za Patriju.
Objava Puljić: Život traži saradnju pa da nam svima bude bolje pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement