Connect with us

Jajce

Radar slika prekoračenja brzine od 50 km/h, zabilježen veliki broj pre…

Avatar

Published

on

Stacionirani radar u Jajcu radi 24 sata i tako snima i sve eventualne saobraćajne prekršaje i prekoračenja brzine od 50 km/h i više. Postavljen je naselju Pijavice, tačnije u na magistralnoj cesti M5 Jajce-Bihać.

Ovaj fiksni radar je registrirao je veliki broj prekršaja, a prema nekim nezvaničnim podacima radi se preko 100 dnevno. Preciznije podatke nismo mogli dobiti u Policijskoj stanici Jajce jer nadležno je Ministarstvo unutrašnjih poslova SBK-a u Travniku.
Veliki broj vozača je u proteklom periodu dobilo je kazne zbog prevelike brzine, a jedan od glavnih razloga navode da nisu postavljene table s upozorenjem radarsku kontrolu u ovom jajačkom naselju.

Jajčani su uzeli stvar u svoje ruke pa su napravili improviziranu tablu kako bi upozorili vozače koji se kreću ovom magistralnom rutom.

-Po zakonu mora stajati radarska kontrola i znak ograničenja brzine jer svugdje u svijetu radari postavljeni kao preventiva, ali ako nema upozorenja za radar onda je to mašina za pljačku vozača – rekao je jedan od vozača.

 
 
(avaz)

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement