Connect with us

BiH

Radnica oboljela od karcinoma dobila otkaz: “Dobili smo ponudu koja me…

Avatar

Published

on

Radnica oboljela od karcinoma dobila otkaz: “Dobili smo ponudu koja me...

BiH

priča iz dervente

Kao što to obična biva u ovakvim situacijama, porodici Todorić u pomoć su pritekle komšije, prijatelji, ali i brojni neznani humani ljudi

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Prošlo je više od 15 dana od kada je javnost u BiH saznala da je Slobodanka Todorić iz Dervente, oboljela od karcionoma i kojoj je odstranjen bubreg, ostala bez posla, ali od tada nije reagovala nijedna institucija.

Kao što to obična biva u ovakvim situacijama, porodici Todorić u pomoć su pritekle komšije, prijatelji, ali i brojni neznani humani ljudi.

– Mene je strašno pogodilo i rasplakalo kada mi se obratio jedan čovjek iz okoline Dervente koji je ponudio da mojoj supruzi donira bubreg. Napisao mi je da moja djeca zaslužuju da imaju majku. Upoznao sam se njim. Iako se mojoj supruzi ne može pomoći na taj način, htio sam lično da mu zahvalim. A riječ je o čovjeku koji je i sam u teškoj materijalnoj situaciji i kojem su drugi pomagali da napravi kuću – objašnjava za Srpskainfo Mladen Todorić, suprug teško oboljele Slobodanke.

Dodaje da je jedan privatni poslodavac iz Dervente ponudio da Slobodanku prijavi 3 mjeseca kod sebe u firmi, da ne mora da dolazi na radno mjesto i da će dobijati platu za taj period.

– Zahvalni smo mu na ovome. To će nam zaista puno pomoći – kaže Mladen.

Kaže da je razočaran jer nijedan zvaničnik iz opštine Derventa niti iz republičke vlasti nije reagovao, a pisao je svima.

– Ja sam već napravio konkretan potez. Najmlađa kćerka, koja je odličan učenik u drugom razredu srednje škole, upisala je neki dan kurs njemačkog jezika. Plan je da poslije srednje škole odmah ide u inostranstvo. Ne želim da proživljava ovo kroz šta mi sada prolazimo – ističe Mladen, koji sa suprugom Slobodankom ima još dvije starije kćerke, obe visokoobrazovane i udate.

Podsjećamo, Slobodanka Todorić počela je da radi u Fabrici obuće “Amika” Derventa 2016, gdje je radila dvije godine, 11 mjeseci i nekoliko dana, sve na određeno vrijeme. Nakon toga ju je poslodavac “prebacio” u drugu svoju firmu, ali sve je radila isto, i za istu platu, i opet na određeno. U međuvremenu se razboljela, a od aprila do kraja septembra imala je četiri operacije.

Dok se kod kuće oporavljala od posljednje komlikovane operacije, jedno veče uslijedio je telefonski poziv iz firme s porukom da joj neće produžiti ugovor.

Nakon toga uslijedila su brojna pitanja o poštivanju zakonskih propisa u Republici Srpskoj. Drugo, da je Slobodanka bila prijavljena na neodređeno, poslodavac ne bi smio da joj da otkaz za vrijeme bolovanja.

Porodici Todorić pomoć je obećao Sindikat uprave RS sa besplatnom pravnom pomoći, a najvjerovatnije će uslijediti tužba protiv poslodavca iz Dervetne. Inače, vlasnik Fabrike obuće u Derventi je iz Italije.

– Imam potrebu da se zahvalim svom poslodavcu koji ima razumijevanja za moju porodičnu situaciju – dodaje Mladen, koji je zaposlen u preduzeću “Komunalac” Derventa.

Fokus.ba

Objava Radnica oboljela od karcinoma dobila otkaz: “Dobili smo ponudu koja me rasplakala” pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement