Connect with us

BiH

Radnici ArcelorMittala poručili: Ne damo fabriku, nećete nas poslati n…

Avatar

Published

on

Radnici ArcelorMittala poručili: Ne damo fabriku, nećete nas poslati n...

Nakon učestalih medijskih napada Radio-televizije Zenica upućenih na adresu kompanije ArcelorMittal Zenica danas je blizu 1.000 radnika pred upravnom zgradom održalo protest podrške gdje su jasno poručili da neće dozvoliti njeno gašenje.

Nakon učestalih medijskih napada Radio-televizije Zenica upućenih na adresu kompanije ArcelorMittal Zenica danas je blizu 1.000 radnika pred upravnom zgradom održalo protest podrške gdje su jasno poručili da neće dozvoliti njeno gašenje.

Zbog medijskih pritisaka lokalne televizije sve je rezultiralo raspuštanjem Nadzornog odbora ovog javnog preduzeća, ali i urušavanjem ugleda zeničkog ArcelorMittala koji se uprkos problemima izvoza na Kosovo i Evropsku uniju našao i u problemima realizacije trenutnih projekata zbog stvaranja nesigurne klime zbog medijskih pritisaka lokalne televizije.

Predsjednik Sindikata metalaca Zeničko-dobojskog kantona Kenan Mujkanović je kazao da je situacija ozbiljna te da se došlo do toga da kapital želi napustiti nesigurno područje.

“Situacija je ozbiljna i postavljamo pitanje ko to prijeti Mittalu? Prijeti mu politička situacija jer imamo jako loš privredni ambijent, 15 novih nameta iako iz godine u godinu slušamo o poboljšanju ambijenta za privrednike, formalni i neformalni pritisci, ali i neprofesionalno izvještavanje pojedinih medija. Upravo zbog toga stvara se ambijent iz kojeg kapitali želi da pobjegne”, kazao je Mujkanović.

Predsjednik Sindikata radnika ArcelorMittala Zenica je kazao da svi trebaju moliti da kompanija opstane.

“Vjerujem da ćemo sve prevazići i da će naša kompanija preživjeti sve ovo jer ona nema alternative. Naša država i vlast nemaju alternativne varijante, a u to smo se uvjerili s drugim fabrikama koje su ugašene”, kazao je Kapetanović.

Iz Uprave su poručili kako je najvažnije u ovom trenutku kapitalne projekte koji su od velikog značaja za opstanak fabrike i grada Zenice, kao što je Toplana Zenica, privesti kraju i građanima omogućiti stabilno grijanje.

Klix.ba

Objava Radnici ArcelorMittala poručili: Ne damo fabriku, nećete nas poslati na ulicu pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement