Connect with us

BiH

Radnici ‘Krupatransa’ traže smjenu Nijaza Dervišića

Avatar

Published

on

Povjerioci  DD”Krupatrans u stečaju” iz Bosanske Krupe ,njih 66, zatražili su zvanično   od stečajnog sudije  iz Bihaća Aladina Bajrića da razriješi  stečajnog upravnika Nijaza Dervišića iz Jajca i postavi  novog stečajnog upravnika, piše Normala.ba

Kako  saznaje normala.ba  obespravljeni  radnici ove kompanije  u stečaju zahtijevali su   i predložili stečajnom sudiji  da im za novog stečajnog upravnika imenuje Šefika Smlatića iz Bihaća.

Ovakav zahtjev  radnici su  uputili i Odboru povjerilaca koga čine Muhamed Pašalić,Vahid Ćoralić iz Pravobranilaštva USK i Aida Topić iz  Poreske uprave Bihać.

Strpljenje  radnika  “Krupatransa”  nakon  šest  godina koliko im  je stečajni upravnik Nijaz Dervišić  “prelilo  je čašu”.

Oni za ovo vrijeme, praktično nisu dobili  ništa,a  potražuju milion KM.

U proteklih šest godina stečajni  upravnik  Dervišić se dobro “opario”- od ove firme  od  avgusta 2012. do  februara 2018. naplatio 104.930 KM!

Trenutno se na računu  “Krupatransa” u stečaju  nalazi oko 370.000 KM.

Stečajni upravnik dr.sc. Šefik Smlatić nije želio komentirati zahtjev radnika “Krupatransa”.

On vodi stečaj nekadašnjeg bihaćkog  giganta „Kombiteksa“ u kome se godinama ništa nije radilo.

Interesantno je da je “Kombiteks” takođe  “dužio”  Nijaz Dervišić, ali su ga Sindikat i radnici otjerali i tražili  od stečajnog susije njegovu smjenu.

Dolaskom Smlatića  prije dvije godine čak 20 kompanija kupilo je kapacitete  ove kompanije, naplaćeno je  više od 6 miliona KM i podijeljeno povjeriocima.

Dvadeset kompanija  u krugu „Kombiteksa“ planiraju proizvodnju peći za pelet, stolarije, drvnih sortimenata, mašinskih elemenata, kamena, a planiran je i turistički projekt, preuređenje upravne zgrade u hotel.

Ovdje je obnovljena infrastruktura, zapošljavaju se nova lica a bivšim radnicima isplaćeno je do sada blizu  40 posto  dugovanja. Poslovna klima u Bihaću i Kantonu  prema „Kombiteksu“ sada je veoma povoljna.

-U naredna dva mjeseca   radnicima  će biti isplaćeno  još 1,2-1,5 miliona KM  – prognozira Smlatić.

Mrtvarina za Dervišića

Inače stečajni upravnik Nijaz Dervišić je zahvaljujući bišćanskim stečajnim sudijama u  jednom momentu  “dužio”  nevjerovatnih 17 krajiških firmi u stečaju.!?Da  ne  brojimo ostale Dervišićeve  firme u stečaju  širom FBiH po kojoj je razgranao  unosni biznis  i, što je  najnevjerovatnije -po zakonu.

Za ovog  stečajnog upravnika koji ima kuće i stanove  po BiH , pa čak  i vilu na Bosforu , pretpostavlja  se da je na ovakav način “uzeo” cca 10 miliona KM.

Postao je poznat  po  izjavi da su  firme u stečaju “mrtvaci  koji se ne mogu oživjeti”  od krupskog “mrtvaca” uzima silnu lovu. Da ne kažemo- mrtvarinu.

 

 

(normala.ba/agencije)

Objava Radnici ‘Krupatransa’ traže smjenu Nijaza Dervišića pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement