Connect with us

BiH

Radojičić: Aktivni slučajevi opadaju, raste broj onih na respiratorima

Avatar

Published

on

Radojičić: Aktivni slučajevi opadaju, raste broj onih na respiratorima

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije izjavio je broj aktivnih slučajeva u Banjaluci opada već nekoliko dana. Znatno veći broj je oporavljenih lica od broja lica koja su trenutno aktivna.

Takoše, broj osoba u kučnoj izolaciji je značajno smanjen. Radojičić kaže da su preventivne mjere dovele do pozitivnih statističkih podataka.

Međutim, ono što kvari ovu sliku je povećan broj lica na respiratorima i, posebno zabrinjavajuće je to što se sve veći broj lica ne može otkriti odakle i kako je zaraženo.

Pred nama su još dva perioda praznika, Prvi maj i Đurđevdan, koji mogu biti opasni kada je u pitanju okupljanje većeg broja lica i moraće se i ovi praznici provesti pod restriktivnim mjerama, istakao je Radojičić.

Razmatrano je šta je moguće uraditi nakon 27. aprila i Radojičić smatra da, ako se ovakvi trendovi nastave, će biti moguće ublažiti neke mjere. Najavio je da će uputiti određene prijedloge i Republičkom štabu kako bi od 27. aprila krenuli u popuštanje u pojedinim djelatnostima. O tome će biti još rasprave do 27. aprila.

Moraće stalno biti zadržan mehanizam kočnice, odnosno ako se stanje bude pogoršavalo, moraće se vraćati na restriktivne mjere.

Radojičić je istakao da u Domu za stare nema oboljelih, ali su dva radnika zaražena. Dom će biti pod stalnim nadzorom kako bi se izbjeglo širenje virusa. U jednom privatnom domu je takođe registrovan jedan zaraženi radnik.

U Banjaluci je počelo prijavljivanje lica za ekonomske mjere, odnosno njihovo ublažavanje, koje je predvidio grad kao pomoć.

bhrt.ba

Objava Radojičić: Aktivni slučajevi opadaju, raste broj onih na respiratorima pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement