Connect with us

BiH

Radojičić: Partneri su nam Bihać i Jajce…

Avatar

Published

onBanjaluka će nizom manifestacija obilježiti 22. april – Dan grada i 74 godine od oslobođenja od fašizma u Drugom svjetskom ratu.
Obilježavanju Dana grada prisustvovat će delegacije iz 15 gradova iz okruženja i regiona, kao i delegacije iz Kotovska iz Rusije i Lavova iz Ukrajine, za koje će rukovodstvo grada upriličiti svečani prijem.
O ovom danu i planovima u gradu na Vrbasu za N1 je govorio Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke. Kako je kazao, Banjaluka je ove u odnosu na prošlu godinu ‘isplela’ jednu veću priču.
“Dva mjeseca događanja u okviru bloka koje smo nazvali “proljeće u Banjaluci”. Banjaluka je najljepša u proljeće, poznata po zelenilu, upravo ovih dana cvjeta tulipan koji ima naziv Banjaluka, žuto-crveni”, kazao je Radojičić za N1.
Kako je naveo , od 10. aprila do 10. juna planirano je više od 100 kulturnih, sportskih, zabavnih, turističkih događaja
“Možemo reći da grad živi punim plućima”, kazao je Radojičić.
Govorio je i o turizmu u ovom gradu.
“Prošla godina je vrlo indikativna, sa nešto manje događaja, april i maj su rasli za 40 posto u odnosu na 2017. Promet u trgovinama po onome što smo registrovali kroz poresku upravu rastao je za nekih milion i 900 hiljada KM”.
Banjaluka je kandidat za evropsku prestolnicu kulture.
“Pri kraju smo završne aplikacije, u oktobru branimo našu kandidaturu u Briselu. Do tada treba završiti kompletnu aplikacionu knjigu. Imat ćemo jednu posjetu jednog monitoring odbora. Tim za evropsku prestolnicu kulture radi svoj posao, naši mlađi partneri u ovom poslu su Bihać i Jajce jer je Banjaluka ponudila tu regionalnu komponentu. Bihać i Jajce su prihvatili i njihova kulturna scena učestvuje sa nekoliko projekata. Naziv aplikacije i kandidatrue je ‘Suprotnosti se privlače’”, naveo je gradonačlenik Banjaluke.
Poručio je da se trude biti veoma reagionalno aktivni, prepoznatljivi i razvijati dobrosusjedske odnose.
Centralni događaj proslave 22. aprila – svečana akademija bit će održana večeras u Banskom dvoru, na kojoj će biti uručene aprilske nagrade. Ove godine, najveća gradska priznanja dobiće Abas Arslanagić i Kolja Mićević.
 
 
(N1)
Objava Radojičić: Partneri su nam Bihać i Jajce… pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement