Connect with us

BiH

Radojičić: Zabrinjava popuštanje pažnje građana usljed lijepog vremena

Avatar

Published

on

Radojičić: Zabrinjava popuštanje pažnje građana usljed lijepog vremena

I dalje linearno raste broj oboljelih, u Banjaluci je u prosjeku svaki dan 10 novooboljelih. To je isti tempo 4 sedmice, izjavio je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

I dalje imamo aktivne karantine u gradu i imamo sve veći broj oboljelih koji ili ne znaju kako su se zarazili ili ne žele to da kažu. Klasične klastere smo ugasili, sada se borimo sa mnogo slučajeva koji se svaki pojedinačno mogu posmatrati kao nova žarišta, rekao je Radojičić.

Istakao je da je sa lijepim vremenom došlo do popuštanja pažnje, što je zabrinjavajuće. Upozorio je da predstojeći praznici mogu da budu velika opasnost od skoka novooboljelih ukoliko se budu građani okupljali za praznike.

Samo jedno zaraženo u skupu od 50 osoba dovelo bi do toga da imamo više zaraženih nego što smo ih do sad imali, istakao je Radojičić.

Shodno tome, on smatra da je potrebno preduzimati dodatne mjere.

Sve mjere u Banjaluci se produžavaju do 27. aprila. Zatraženo je od Republičkog štaba da se za nivo cijele RS razmotri pitanje restrikcija u vremenu praznika. Radojičić smatra da bez restriktivnijih mjera neće biti moguće spriječiti veće okupljanje građana i da bismo 27. aprila imali katastrofalnu situaciju i veliki broj oboljelih.

U vidu je i plan za liberalizaciju nekih mjera nakon 27. aprila ukoliko bude pozitivan ishod situacije. U suprotnom, 27. april bi bi preloman momenat u negativnom smjeru.

bhrt.ba

Objava Radojičić: Zabrinjava popuštanje pažnje građana usljed lijepog vremena pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement