18.1 C
Jajce
Utorak, 28 rujna, 2021
Klik Jajce
BiH Jajce Online

Radončić i Nelson razgovarali o sigurnosnoj situaciji u BiH

BiH

Nastavak saradnje

Posebno su se fokusirali na pitanje povratka bh. državljana koji su, kao strani ratnici, boravili u Siriji i njihovih porodica

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Eric Nelson razgovarali su danas u Sarajevu o sigurnosnoj situaciji i saradnji u ovoj iznimno važnoj oblasti za obje države, javlja Fena.

Tokom otvorenog i veoma sadržajnog sastanka, ministar Radončić i ambasador Nelson razgovarali su o ključnim izazovima te izrazili obostrano opredjeljenje za nastavak saradnje i partnerskih odnosa između BiH i SAD.

Posebno su se fokusirali na pitanje povratka bh. državljana koji su, kao strani ratnici, boravili u Siriji i njihovih porodica.

Ministar Radončić je naveo da borba protiv radikalizma i terorizma ostaje važan prioritet Ministarstva sigurnosti i policijskih agencija u BiH.

Također, tokom sastanka je razgovarano o borbi protiv trgovine ljudima, izmjenama Krivičnog zakona i poboljšanju odredbi koje se odnose na još uspješniju borbu protiv terorizma, Sporazumu o sistemu automatske identifikacije putnika koji ulaze u zemlju i kadrovskom jačanju jedinice SIPA-e za borbu protiv terorizma.

Teme sastanka su bile i reforme koje će doprinijeti bržem ekonomskom razvoju BiH, ali i provođenje obaveza iz Programa reformi BiH, posebno stavki koje se odnose na vladavinu zakona i borbu protiv korupcije, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Fokus.ba

Objava Radončić i Nelson razgovarali o sigurnosnoj situaciji u BiH pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Bivši ministar udomio borački stan

Jajce Online

Mostar i Banja Luka nisu uspjeli: Norveki Bodo Evropska prijestolnica …

Jajce Online

VLADA KS DONIJELA ODLUKU O ISPLATI SREDSTAVA UNDP-JU ZA PROJEKT COVID IZOLATORIJA

Jajce Online