Connect with us

BiH

Radončić: Imao sam ozbiljan i težak sastanak sa Izetbegovićem i Komšić…

Avatar

Published

on

Radončić: Imao sam ozbiljan i težak sastanak sa Izetbegovićem i Komšić...

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić izjavio je kako je prije dva dana imao ozbiljan sastanak sa liderima SDA Bakirom Izetbegovićem i DF-a Željkom Komšićem o probosanskoj koaliciji i planu djelovanja.

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić izjavio je kako je prije dva dana imao ozbiljan sastanak sa liderima SDA Bakirom Izetbegovićem i DF-a Željkom Komšićem o probosanskoj koaliciji i planu djelovanja.

“Razgovor je bio težak, ozbiljan i državnički. Razgovaralo se o tome hoće li se praviti ono što smo napisali, o probosanskoj koaliciji na državnom nivou. Ranije smo se dogovarali o principima djelovanja, o poziciji BiH, migrantskoj krizi i drugim stvarima”, rekao je Radončić gostujući na Face TV.

Na pitanje da li se na tom dvoiposatnom sastanku u jednom sarajevskom hotelu razgovaralo o podjeli pozicija na državnom i federalnom nivou, Radončić je kazao da će o tome biti govora na narednim sastancima.

“Nije loše da se pojavi neka vrsta cementa, kada imate tri nacionalna kamena kao što su SDA, SNSD i HDZ”, rekao je aludirajući na sudjelovanje SBB-a u formiranju vlasti.

Da li će Radončić biti novi ministar sigurnosti BiH, kaže da će se znati u ponedjeljak nakon sjednice stranačkog predsjedništva SBB-a.

“Vidjet ćemo, bliže je da ću biti, nego da neću. Ipak, bio bih jedini ministar i predsjednik stranke istovremeno u Vijeću ministara BiH. Puno je ozbiljnog posla u tom ministarstvu”, dodao je.

Komentarišući aktuelnu vlast u Kantonu Sarajevo rekao je da SBB može sutra srušiti Vladu KS, ali da je dao ovoj vlasti mirnu godinu.

Nedavni komentar ministra privrede Kantona Sarajevo Harisa Bašića o utjecaju i moći lidera SBB-a Fahrudina Radončića na Vladu Kantona Sarajevo izazvala je novu reakciju Radončića. Ministar Bašić je navodno komentirao na društvenim mrežama stabilnost vlasti u kontekstu uloge SBB-a, kazavši da se “Fahro pita o opstanku Vlade KS kao moja rahmetli nana”.

“Možda ću mu uzeti muštuluk, da će mu nana vaskrsnuti do Nove godine”, kazao je Radončić, što će mnogi protumačiti i kao prijetnju za rušenje vlasti u Kantonu Sarajevo, ali on to nije želio detaljnije analizirati i najavljivati.

Klix.ba

Objava Radončić: Imao sam ozbiljan i težak sastanak sa Izetbegovićem i Komšićem pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement