18.1 C
Jajce
Utorak, 28 rujna, 2021
Klik Jajce
BiH Jajce Online

Radončić razgovarao sa članovima porodica bh. državljana koji se nalaz…

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić primio je danas u Sarajevu predstavnike i članove porodica bh. državljana koji se nalaze u kapovima Al-Hol i Al-Roj u Siriji.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić primio je danas u Sarajevu predstavnike i članove porodica bh. državljana koji se nalaze u kapovima Al-Hol i Al-Roj u Siriji.

Alema Dolamić, čija se sestra sa djecom nalazi već treću godinu u kampu, kaže da je cilj da se što prije vrate u BiH, a da su spremi da se suoče sa pravnim posljedicama ukoliko se utvrde da postoje, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

I drugi članovi delegacije u kojoj su bili Safet Sinanović, Sead M. Mujčinović, Šaćir Gostevčić i Senija Muhamedagić naveli su da zbog hladnoće i nehumanih uslova, boravak u kampu posebno teško podnose djeca od kojih su neka i teško bolesna. Ukupna cifra koja je danas potencirana je oko 100, prvenstveno djece i žena.

Ministar Radončić je istakao da BiH ima obavezu da primi bh.državljane koji su boravili na području Sirije i Iraka i da su institucije spremne za taj izazov. U tom smislu Radončić je podržao nedavnu odluku Predsjedništva BiH. On je naglasio da će svi koji učestvovali kao strani ratnici u terorističkim organizacijama biti sankcionisani, sa čime se porodice apsolutno slažu. Uz to, bilo je riječi i o deradikalizaciji i socijalizaciji svih povratnika.

Radončić je naglasio da upravo predstavnici porodica koje su danas bile u njegovom kabinetu u tom procesu mogu učiniti mnogo u budućnosti, saopćeno je iz Ministartstva sigurnosti BiH.

Klix.ba

Objava Radončić razgovarao sa članovima porodica bh. državljana koji se nalaze u kampovima u Siriji pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

(FOTO) Članove klupskih organa u FK Željezničar jutros dočekala posebna poruka navijača

Jajce Online

Federacija i RS ugovorili projekte vrijednosti gotovo tri milijarde KM

Jajce Online

Messi obilježio pobjedu Barcelone nad Getafeom, Pjanić odgledao meč s klupe

Jajce Online