Connect with us

BiH

RAK kaznio banjalučku firmu sa 100.000 KM i obustavom rada na tri mjeseca

Avatar

Published

on

RAK kaznio banjalučku firmu sa 100.000 KM i obustavom rada na tri mjeseca

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) po službenoj dužnosti je izrekla novčanu kaznu u iznosu od 100.000 KM korisniku dozvole “Trion tel” iz Banjaluke, zbog puštanja u rad javne elektronske komunikacione mreže na području ovog grada, bez potrebnih dozvola.

“Ova firma je kažnjena zbog puštanja u rad javne elektronske komunikacione mreže i/ili dijelova te mreže na područjima utvrđenim pravosnažnim rješenjima Urbanističko-građevinskog inspektora-koordinatora grada Banjaluke, a bez pribavljene odgovarajuće upotrebne dozvole izdate od nadležnog organa”, saopšteno je iz RAK-a.

Na ovaj način Agencija je naložila korisniku dozvole “Trion tel” da obustavi pružanje javnih telekomunikacionih usluga kroz sporne dijelove mreže na period od tri mjeseca od dana prijema rješenja.

Agencija će u okviru svoje nadležnosti i dalje nastaviti da prati poštovanje propisanih pravila i propisa u sektoru telekomunikacija, te preduzimati odgovarajuće mjere s ciljem zaštite interesa krajnjih korisnika, istakli su iz RAK-a.

BHRT

The post RAK kaznio banjalučku firmu sa 100.000 KM i obustavom rada na tri mjeseca appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement