7.6 C
Jajce
Subota, 2 ožujka, 2024
BiH

Ramić i Obuća: Za investicije u BPK izdvojeno 17 miliona KM iz budžeta FBiH

Na području Bosansko-podrinjskog kantona u okviru Projekta CEB II, planirana je realizacija devet podprojekata u općinama Pale u Federaciji Bosne i Hercegovine, Foča u Federaciji BiH i Grad Goražde, a planirana je i sanacija i izgradnja 218 stambenih jedinica za 564 korisnika u vrijednosti većoj od 17,4 miliona KM.

– U okviru Regionalnog stambenog programa određeni broj korisnika je već useljen, dok će useljenje ostalih korisnika biti po završetku izgradnje objekata. Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica će nastaviti s podrškom povratničkim zajednicama u tom kantonu – kazao je ministar Ramić.

Bosansko-podrinjskom kantonu pomoć Vlade Federacije BiH je neophodna, ukazala je premijerka podsjećajući da je više od 17 miliona KM izdvojeno za investicije na području BPK-a, a u završnoj fazi je sanacija Javne ustanove “Dom za stara i iznemogla lica” BPK Goražde.

– Neizostavna je podrška Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica kada je u pitanju poboljšanje putne infrastrukture u povratničkim naseljima, kao i individualna podrška povratnicima i udruženjima koja okupljaju povratničku populaciju – istaknula je pemijerka.

Delegacija je posjetila pogon firme “Swe-export” u Novom Goraždu koja proizvodi različite vrste alata za ekstrudiranje, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

24sata.info

The post Ramić i Obuća: Za investicije u BPK izdvojeno 17 miliona KM iz budžeta FBiH appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Advertisement

Povezane vijesti

TikTok Balkan: Opasnost za djecu

Jajce Online

Započeli radovi na biciklističkoj stazi od Jajca do Busovače

Jajce Online

Gotovo 26 miliona ljudi u svijetu boluje od ove bolesti

Jajce Online