Connect with us

BiH

Razbijen lanac prostitucije u Sarajevu, sin vlasnika pekare bio vođa g…

Avatar

Published

onU okviru akcije kodnog naziva ‘City’, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su jutros pet osoba zbog krivičnih djela navođenje na prostituciju, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena trgovina oružjem.
Među uhapšenima je i policijski službenik MUP-a KS koji se sumnjiči za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.
Kako su glasnogovornice Tužilaštva KS Azra Bavčić i MUP-a KS Suvada Kuldija u izjavi za medije pojasnile, nakon višemjesečne istrage u ranim jutarnjim satima izvršen je pretres na 11 lokacija na području općine Stari Grad, Novo Sarajevo i Novi Grad.
Prilikom pretresa stanova, kuća i jednog poslovnog prostora, policija je oduzela veću količinu novca, jedan kilogram droge, veću količinu pištolja i jednu pušku, kao i predmete koji dokazuju izvršenje krivičnih djela.
Akcija je sprovedena pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS, a uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u MUP KS-u, biti predati u nadležnost Tužilaštva KS na dalje postupanje.
Kako javlja Dnevni avaz, priveden je Romel Jusufi, koji je označen kao vođa grupe, a on je sin vlasnika pekare “Aneks” u istoimenom sarajevskom naselju. Prema nezvaničnim informacijama, priveden je i jedan policajac.
Očekuje se da uhapšene osobe budu privedene u MUP Kantona Sarajevo na saslušanje, nakon čega će biti proslijeđene postupajućem tužiocu u nadležnost.
 
 
(Fokus.ba)
Objava Razbijen lanac prostitucije u Sarajevu, sin vlasnika pekare bio vođa grupe pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement