Connect with us

Jajce

Reakcija na posjetu ministra Domića općini Jajce

Avatar

Published

on

U povodu posjete ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK/KSB Bojana Domića općini Jajce pismo reakcije na ovu posjetu Ministru Domiću uputio je Načelnik općine Jajce Edin Hozan. U pismu se navodi:

„Uvaženi ministre,
Veoma sam iznenađen i razočaran Vašom RADNOM posjetom Općini Jajce i načinom na koji je ista upriličena. Za Vašu RADNU posjetu Općini Jajce saznao sam iz medija, te ovim putem izražavam svoje nezadovoljstvo na način na koji ste, kao Ministar, posjetili Općinu Jajce. Žalosti me što kao domaćin grada nisam bio uključen u Vašu posjetu, a više od toga me žalosti činjenica da ste okupili samo HDZ-ove kadrove. Ne zaboravite da ste Vi na čelu Ministarstva u čijem okrilju su i Osnovne škole „Berta Kučera“ i „Jajce“ Kruščica.  Također, razgovarati sa direktorima javnih ustanova čiji je osnivač Općina Jajce, a da ni na kakav način niste upoznali i pozvali Načelnika općine, nije primjereno.

Pozitivno je to što obilazite općine, ali ako planirate nastaviti na ovakav način Vaše posjete, onda je bolje da to ne činite. Način na koji radite, zaobilazeći institucije na čijem čelu nisu HDZ-ovi kadrovi, je apsolutno neprihvatljiv i Vi već na početku mandata šaljete poruku da niste Ministar svih.
Smatram da Vi, uvaženi Ministre, niste trebali pristati na ovakav radni sastanak, a također smatram da Predsjedavajući Općinskog vijeća Jajce nije trebao biti domaćin ovakvog sastanka.
Vjerujem  da ćete u narednom periodu povesti više računa i pri radnim posjetama općinama ne zaobilaziti zvanične institucije, bez obzira ko se nalazio na njihovom čelu, te da ćete time vratiti povjerenje svima nama u instituciju na čijem ste Vi čelu“.

 
 
(opcina jajce)

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement