Connect with us

Jajce

Reakcije udruga proisteklih iz Domovinskog rata

Avatar

Published

on

Volim Jajce

Na redakcijski mail zaprimili smo reakciju predstavnika braniteljskih udruga na pojedine navode u jučerašnjem članku koji se odnose na političke procese u Jajcu, te iste prenosimo u cijelosti…

 

  • Portal volimjajce.com

 

Demantiranje navoda objavljenih u vašem članku „Orlovi rano lete ili tko to igra poskrivećki“, dana 10.02.2021. godine u 19:30

 

Poštovani,

obraćam Vam se u svezi članka koji je ste objavili na portalu www.volimjajce.com, a vezano za navodnu potporu braniteljskih udruga vijećnicima HDZ-1990, te želim demantirati navedene tvrdnje.

Na sastanku kojeg je nedavno organizirala udruga „13. rujan“, a na kojem su sudjelovali i predstavnici ostalih braniteljskih udruga, te predstavnici političkih stranaka s hrvatskim predznakom, niti u jednom trenutku nije data potpora braniteljskih udruga bilo kojoj političkoj opciji.

Svrha sastanka je bila informiranje o dosadašnjim političkim pregovorima oko konstituiranja Općinskog vijeća, a s obzirom da su se u javnosti iznosile kontradiktorne informacije.

Sugerirano je svim političkim strankama da pokušaju naći kompromis s ciljem zajedničkog nastupa u Općinskom vijeću, jer će se tako najbolje moći braniti hrvatski interesi u vlasti, ali i interesi svih građana Jajca.

Osobno sam na sastanku kazao da živimo u demokratskom društvu i da nitko ne treba niti može zapovjediti nekome što će raditi, ali sam naglasio da oni koji preuzmu odgovornost na sebe i formiraju vlast moraju biti svjesni te odgovornosti i da ni po koju cijenu ne smiju pristati na legaliziranje pojedinih nelegalnih radnji iz protekloga mandata, kao što je uređenje ulice „Hrvoje Vukčića Hrvatinića“.

Uzimajući u obzir da su u članku izrečene neistinite tvrdnje o potpori braniteljskih udruga planovima koje HDZ-1990 sprovodi u suradnji sa SDA, a kojima je očito bila namjera stvoriti krivu sliku u javnosti radi opravdanja svojih postupaka, kao predsjednik udruge „13. rujan“ i predsjednik udruge HVIDR-a HVO HB Jajce najoštrije demantiram ove navode te pozivam predstavnike stranke HDZ-1990 da i sami demantiraju što su izrekli i da se javno ispričaju zbog širenja lažnih informacija.

S poštovanjem!

Darko Samardzic

Feed: VolimJajce.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement