Connect with us

BiH

Redovna sjednica VSTV-a BiH

Avatar

Published

on

Redovna sjednica VSTV-a BiH

BiH

dvodnevna sjednica

Kako je planirano, na sjednici će biti prezentirane projektne aktivnosti OSCE-a

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) zakazalo je redovnu sjednicu za 4. i 5. marta na kojoj će, među ostalim, biti razmatrane Izmjene Pravilnika o orijentacionim mjerilima za rad sudija i stručnih saradnika u sudovima u BiH – reguliranje norme članova Vijeća.

Istovremeno, članovi VSTV-a bi se trebali očitovati u vezi s Izvještajem o realizaciji Programa rada VSTV-a za 2019. godinu, te Rasporedu rada Odjela za imenovanja za naredna tri mjeseca, a u sklopu Informacije direktora Sekretarijata VSTV-a.

Na dnevnom redu dvodnevnog zasjedanja su i aktivnosti na planu organizacije godišnje konferencije VSTV-a BiH za predsjednike sudova i glavne tužitelje, potvrđeno je Feni u tom regulatornom tijelu.

Kako je planirano, na sjednici će biti prezentirane projektne aktivnosti OSCE-a.

Također, planirano je razmatranje Plana provođenja postupka odabira i imenovanja kandidata po konkursima, raspisanim u februaru i martu 2019. godine, kao i ocjenjivanje rukovodećih državnih službenika za drugo polugodište 2019. godine.

U sklopu imenovanja nositelja pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini, predviđena su imenovanja glavnog tužitelja i zamjenika glavnog tužitelja Okružnog javnog tužiteljstva u Bijeljini i po jednog sudije Osnovnog suda u Srebrenici, Osnovnog suda u Trebinju i Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu, te jednog tužitelja Okružnog javnog tužiteljstva u Trebinju, kao i sudije Općinskog suda u Kaknju.

Fokus.ba

Objava Redovna sjednica VSTV-a BiH pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement