Connect with us

BiH

Rezultati testiranja na koronavirus iz laboratorije KCUS-a potvrđeni u…

Avatar

Published

on

Rezultati testiranja na koronavirus iz laboratorije KCUS-a potvrđeni u...

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu saopćio je da su rezultati testiranja na novi koronavirus (SARS-CoV-2) iz njihove mikrobiološke laboratorije potvrđeni u Berlinu.

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu saopćio je da su rezultati testiranja na novi koronavirus (SARS-CoV-2) iz njihove mikrobiološke laboratorije potvrđeni u Berlinu.

“U skladu sa preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, a koje su date svim laboratorijama članicama mreže, uzroci koji su do sada testirani u Referalnoj mikrobiološkoj laboratoriji Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu na novi koronavirus (SARS-CoV-2) poslani su prije dva dana na potvrdu u Referalnu laboratoriju Charite u Berlinu”, saopćeno je iz KCUS-a.

Navode kako je preporuka Svjetske zdravstvene organizacije da se na potvrdu šalju prvi pozitivni uzroci, kao i prvih 10 negativnih uzoraka.

“Rezultati iz Referalne laboratorije Charite, a koji su sinoć dostavljeni, pokazuju potpuno podudaranje sa dobivenim rezultatima, odnosno 100 posto tačnost. U Kliničkoj mikrobiološkoj laboratoriji KCUS-a se radi analiza na novi koronavirus upravo po protokolu Referalne laboratorije u berlinu i da je dijagnostika ovog virusa uspostavljena već početkom februara mjeseca zahvaljujući, uz ostalo, dugogodišnjoj saradnji sa Institutom Pasteru u Parizu, Francuska”, stoji u saopćenju KCUS-a.

Klix.ba

Objava Rezultati testiranja na koronavirus iz laboratorije KCUS-a potvrđeni u Berlinu pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement