15.1 C
Jajce
Petak, 2 lipnja, 2023
Jajce Turizam

Rijeka: Predstavnici Jajca na promocija turističke ponude kantona Središnja Bosna

Pozivamo Vas na promociju turističke ponude Srednjobosanskog kantona koja će se održati u Rijeci sutra u utorak 28. 6. 2022.

Promocija turističke ponude Srednjobosanskog kantona održati će se uz podršku Turističke zajednice grada Rijeke kao domaćina, u utorak 28. 6. ispred Turističkog informativnog centra na Korzu (Korzo 14). Prezentacija za posjetitelje uz nagradnu igru s vrlo atraktivnim nagradama početi će u 9 sati i trajati će do 13 sati. Prezentaciju će voditi gospodin Faruk Korić, stručni suradnik Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona.

U 11 sati održati će se konferencija za novinare gdje će vam se obratiti gospođa Amra Livnjak, stručna savjetnica za turizam Ministarstva privrede Srednjobosanskog kantona i gospodin Miroslav Matošević, direktor Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona.

U 12 sati na Botelu „Marina“ (Adamićev gat)  održati će se B2B radionica s predstavnicima turističkih agencija s područja grada Rijeke. Na radionici će se predstaviti točke od interesa za kreiranje turističkih aranžmana na području Srednjobosanskog kantona. Radionici će prisustvovati i gosp. Anto Brtan, direktor JU „Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajce“, gospođa Marijana Pejić, predstavnica hotela „Turist 98“ Jajce, gđa. Šejla Imamović i gosp. Amir Omerčević, predstavnici lječilišta „Reumal“, Fojnica.

Kanton Središnja Bosna, obuhvaća geografsko jezgro Bosne i Hercegovine.

Ovaj Kanton svojom zapadnom polovinom alimentira jugoistočne dijelove makro regiona Bosanska Krajina, a istočnom polovinom koindicira sa krajnjim sjeverozapadnom područjima sarajevsko-zeničke makro ekonomske regije. Karakteristika SBK su izrazito planinsko-brdsko područje (300-1922 m ).

Povezane vijesti

Selo u Italiji u kojem niko ne govori italijanski

Jajce Online

Hadžić: Emanet vakufa je poput emaneta šehida

Jajce Online

Top destinacije za solo putovanje

Jajce Online