Connect with us

Jajce Online

Robijaši: Dokumentaciju ćemo provjeriti i oglasiti se, stadion više liči na trafiku iz devedesetih

Avatar

Published

on

Udruženje građana Robijaši Zenica 1988 oglasili su se saopštenjem za javnost u kojem se komentiraju posljednja dešavanja u zeničkom Čeliku.

Udruženje građana Robijaši Zenica 1988 oglasili su se saopštenjem za javnost u kojem se komentiraju posljednja dešavanja u zeničkom Čeliku.

Podsjetimo, predsjednik Upravnog odbora Aydin Olgun je podnio ostavku na toj funkciji i povukao se iz Kluba, nakon čega je iznio brojne teške optužbe i poručio da je prevaren.

Navijači zeničkog kluba su poručili da, koliko su iznenađeni, toliko i nisu. Tekst saopštenja prenosimo u cijelosti:

“UG “ROBIJAŠI ZENICA 1988” se ovim putem oglašava povodom novonastalih situacija u Klubu. Koliko smo šokirani dešavanjima i stanjem u klubu, pa zatim obraćanjem i investitora, oglušivanjem administracije, tužilaštva i FUP-a, toliko i nismo. Znali smo, a ako nismo, onda nismo dovoljno slušali jedni druge. Nismo dovoljno obraćali pažnju na one kojima trebamo vjerovati, na obične ljude. Klub nije regularan, da se razumijemo. Međutim, nećemo o tome bez iole činjeničnog stanja, jer ne želimo demagogiju, već ispravno razmišljanje i činjenice. Ne želimo ni da prenosimo tuđe riječi, niti da koga citiramo, doći će vrijeme i za to.

Mi Zeničani smo to sebi dopustili. Nismo nikad prevagnuli, nismo nikad svijest izgradili, nikad nismo išli do najsitnijih detalja u svemu, to nas je i koštalo. Kada bi se to i desilo, da neko nešto inicira, bili bi gašeni, prije ili kasnije. Pa ovo nije prvi put da se provaljuje u Klub i nosi dokumentacija. Šta to govori o Bilinom Polju osim da više liči na trafiku u 90-im godinama, nego na stadion i dom neke institucije.

Nema riječi kojima možemo iskazati svoje nezadovoljstvo, a kada provjerimo službenu dokumentaciju i aktuelno stanje u Klubu, iznijeti ćemo u javnost i činjenična stanja i stav grupe, stav Robijaša. Trenutno možemo samo reći da je ovo vrhunac sramote za sada, a kada bi ovo bilo dno dna, bilo bi i podnošljivo.

Upozoravalo se, godinama prije. Zaboravilo se da su Robijašima davani ultimatumi, neko je pristao neko nije, gašena nam je ideja, sabotirani poslovi, prijetnje na kućama, skrnavljeni mrtvi bukvalno, pucnjave. I ? Ništa mi nismo naučili. Naš je problem što jako brzo zaboravljamo, jako brzo zanemarujemo pouke iz prethodnih iskustava.

Ovim putem pozivamo i FUP i Tužilaštvo FBiH i SIPA-u, da urade svoj posao i istraže NK Čelik do najsitnijih detalja, neka svako odgovara za svaku nepravdu načinjenu prema našoj svetinji, bez selekcije.

Najgore od svega je što su dobri oni što su šutili, a oni što su pričali i iznosili u javnost su na margini građanstva.

Opet ponavljamo, naš konačni stav ćemo iznijeti u toku naredne sedmice, a neka se svaki čovjek koji je pomirisao vrata onog stadiona zapita o svojoj čistoći. Neka se i građani zapitaju o svojoj svijesti, svom razmišljanju, svojim godinama provedenim na onom stadionu. Da li se moglo promijeniti, da li se moglo utjecati, da li je moglo bolje ?

I samo da ne bude, što bi se u narodu reklo: “Ujeo vuk magarca”, saopšteno je iz UG Robijaši Zenica.

KOMENTARI

Scsport.ba

Objava Robijaši: Dokumentaciju ćemo provjeriti i oglasiti se, stadion više liči na trafiku iz devedesetih pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement