Connect with us

BiH

Robne rezerve RS-a idu u stečaj: Dio Olimpijskog centra Jahorina na pr…

Avatar

Published

onRobne rezerve Republike Srpske, zbog brojnih dugova, idu u stečaj. Taj proces bi, što prije, trebalo da pokrene nadležni sud.
Nakon posebne sjednice Vlade RS-a, na kojoj su razmatrani nagomilani problem u ovom javnom preduzeću, ministar trgovine i turizma RS-a Predrag Gluhaković je najavio da će Vlada do početka ljetne pauze uputiti parlamentu prijedlog novog zakona o funkcioniranju “Robnih rezervi”, jer se nadaju da će se preduzeće reorganizirati.
Bilo je riječi i načinu o eventualnog zbrinjavanju 32 radnika „Robnih rezervi“.
Glavna služba za reviziju javnog sektora RS-a još lani je upozorila da “Robne rezerve RS” grcaju u gubicima, koji su za oko 14 miliona KM veći od ukupnog kapitala tog javnog preduzeća, što znači da bi trebalo da ide u stečaj.

“Robne rezerve RS” su samo u 2015. iskazale gubitak tekućeg perioda od 2.826.586 KM.
Na današnjoj sjednici Vlade RS-a je odlučeno i da bude pokrenuta privatizacija ugostiteljskog dijela „Olimpijskog centra“ Jahorina.
-Vlada RS-a je zaključila da se ide u tri pravca restrukturiranja ‘Olimpijskog centra’ Jahorina“, rekao je Gluhaković i dodao da bi se tim sredstvima, koja se procjenjuju na 20 do 30 miliona KM, izvršilo kompletno „osvježavanje“ tog centra, odnosno izmirila određena dugovanja, prenosi Fena.
Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement