Connect with us

Jajce

Romska populacija u Jajcu zaslužuje život dostojan čovjeka

Avatar

Published

on

Prilikom posjete predsjednika Nezavisnog bloka Senada Šepiću Jajcu ovog vikenda su kandidati Nezavisnog bloka za općinsko vijeće Jajce, zajedno sa predsjednikom posjetili i naselje Skela – Kuprešani gdje su se upoznali s problemima stanovnika ovog naselja.
Među najvećim problemima istakli su vodosnabdijevanje i snabdijevanje električnom energijom.

Mještani kažu kako vodu za piće nemaju godinama a i kada je imaju to bude na kratko, dok 23 domaćinstva nemaju priključak na električnu mrežu. Također, primjetni su i problemi s odvozom smeća.

“Ono na šta se posebno žale pripadnici romske nacionalne manjine naselja Skela – Kuprešani jeste diskriminacija u odnosu na druge stanovnike i mjesne zajednice kad je u pitanju tretman od strane javne uprave i njenih službi. Nezadovoljni su ulaganjima u ovu mjesnu zajednicu i romsku populaciju i općenito s odnosom lokalne vlasti prema njihovim zahtjevima. Uvjereni smo da će se ovo mijenjati nabolje, jer ove godine na listi Nezavisnog bloka Jajce se nalaze predstavnici ove populacije i iz ovoga mjesta, tako da će oni sigurno biti istinski glas ovoga naroda i njihove probleme iznositi u općinskom vijeću i upravi”- izjavio je Sabahudin Kliko, nosilac liste Nezavisnog bloka za općinsko vijeće Jajce.

Romska populacija u Jajcu zaslužuje život dostojan čovjeka.

“U dvadeset prvom vijeku niko ne smije biti diskriminiran i Nezavisni blok će se baviti problemima romske populacije u općini Jajce. Romi iz naselja Skela – Kuprešani moraju dobiti život dostojan čovjeka i naši vijećnici će im nakon izbora biti na raspolaganju i posvetiti im pažnju,” kazao je predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić.

 

 

(Nezavisni blok Jajce/Jajce Online)

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement