9.1 C
Jajce
Utorak, 26 listopada, 2021
Klik Jajce
Jajce Online Sport

Rudar potvrdio odlazak Milenkovića: Bili smo primorani poduzeti određene korake

Fudbalski klub Rudar Prijedor danas je potvrdio da je došlo do raskida saradnje s dosadašnjim trenerom prvog tima Nikicom Milenkovićem.

Fudbalski klub Rudar Prijedor danas je potvrdio da je došlo do raskida saradnje s dosadašnjim trenerom prvog tima Nikicom Milenkovićem.

Iznenadilo je to sve ljubitelje fudbala u BiH, pošto je igra Rudara zaista izgledala prilično dobro.

Osvojili su Prijedorčani pod vodstvom Milenkovića 12 bodova iz 12 utakmica i trenutno su desetoplasirani tim na tabeli, pa se zaista postavlja pitanje šta čelnici Rudara očekuju od ovog tima. Jedino objašnjenje za ovakav potez je vjerovatno da se klub nalazi u nešto težoj finansijskoj situaciji.

Naravno, uz Milenkovića, Rudar napušta i njegov pomoćnik Milošević.

“Na nedavno održanoj sjednici Upravnog odbora kluba, raspravljalo se o dosadašnjim rezultatima, kao i budućem funkcionisanju kluba.

Uzevši u obzir sve činjenice, a posebno pitanje načina funkcionisanja kluba u budućnosti, bili smo primorani preduzeti određene korake.

Nakon obavljenog razgovora sa šefom stručnog štaba Milenkovićem i prvim pomoćnikom Miloševićem, ponuđen im je sporazumni raskid saradnje, koji su oni prihvatili, shvativši kompleksnost trenutne situacije i na tome im se klub neizmjerno zahvaljuje.

Ovim putem Klub koristi priliku da se najiskrenije zahvali gospodi Nikici Milenkoviću i Marku Miloševiću na svemu što su uradili za klub u prethodnih nekoliko mjeseci i želi im puno sreće u životu i daljoj trenerskoj karijeri.

Klub i dalje nastavlja sa normalnim funkcionisanjem, a javnost će o svim budućim koracima biti blagovremeno obaviještena.

Brigu o prvoj ekipi, u nastavku sezone, preuzima dosadašnji pomoćnik Tešić Marko, a asistiraće mu Sikirić Dino i Topić Perica”, piše u saopštenju koje potpisuje Upravni odbor Rudara.

KOMENTARI

The post Rudar potvrdio odlazak Milenkovića: Bili smo primorani poduzeti određene korake appeared first on Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Očajnički trebali igrača poput njega: Otkriveno šta se očekuje od Sule…

Jajce Online

Krizni štab FBiH naredio obustavu rada u svim obrazovno-odgojnim insti…

Jajce Online

Dobre vijesti iz Banje Luke: Niko od 38 učenika i nastavnika nije zara…

Jajce Online