Connect with us

BiH

Ružičić: Urađeno mnogo iako nas pritišću krediti

Avatar

Published

on

Načelnik opštine Jezero Snežana Ružičić rekla je da je u protekle 2,5 godine mandata uradila mnogo, te da još nije regulisano korito rijeke Jošavke, koja godinama pravi probleme, ali da je za realizaciju ovog projekta obećana podrška Vlade Republike Srpske.
Govoreći o realizaciji obećanja datih u predizbornoj kampanji na lokalnim izborima 2016. godine, Ružičićeva je navela da je većina projekata završena zahvaljujući donacijama i učešćem na brojnim konkursima, budući da je Jezero izrazito nerazvijena opština s malim budžetom, a da zbog kreditnog zaduženja, ne mogu planirati kapitalne investicije.

– Kad sam preuzela funkciju zatekla sam 640.000 KM minusa u budžetu s rastućim kamatama sudskih troškova, kao i Komunalno preduzeće u minusu od 300.000 KM. Morali smo ući u kreditna zaduženja i sanirati goruće probleme – objasnila je Ružičićeva.

Prema njenim riječima, u ovu opštinu su u proteklom periodu uložena oko dva miliona KM, zahvaljujući prvenstveno Vladi Republike Srpske, te pomoći Vlade Srbije, ali i drugim donacijama.

Vlada Srpske je finansirala asfaltiranjeputeva, kao i most, sa po 600.000 KM, u okviru projekta IFAD. Vlada Srbije je finansirala sportsku školsku salu u vrijednosti od 400.000 KM – rekla je Ružičićeva.

Ona je istakla da su to krupnije investicije, a realizovani su i brojni drugi projekti, uspostavljen je video-nadzor, nabavljena poljoprivredna mehanizacija, vatrogasno vozilo, sagrađena kuća za višečlanu porodicu Grabež, obogaćen kulturni život.

Ružičićeva kaže da je mnogo projekata u ovoj opštini ostvareno posredstvom Ministarstva raseljenih lica i izbjeglica Federacije BiH, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, te švajcarske, američke i bugarske ambasade, Savjeta Evrope, UNDP-a i Fondacije “Mozaik”.

Ona je rekla da bi, regulisanjem korita Jošavke, posljedice poplava bile svedene na minimum.

– Uradili smo projektnu dokumentaciju u saradnji sa UNDP-om, a predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković obećao je da će projekat biti sufinansiran – navela je Ružičićeva.

U budućem periodu plan je i izrada regulacionog plana i izgradnja nove zgrade Opštinske uprave.

– Budući da je sadašnja zgrada mala, plan je da bude izgrađena nova u kojoj će biti smještene sve republičke ustanove, naravno, ukoliko bude uslova i donacija, jer sami ne možemo – rekla je Ružičićeva.

 

 

 

(Srna)

Objava Ružičić: Urađeno mnogo iako nas pritišću krediti pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement