Connect with us

BiH

Saobraćaj u BiH se odvija nesmetano, bez dužih zadržavanja na granici

Avatar

Published

on

Uvjeti za vožnju su povoljni, a frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana u gradskim centrima.

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučuje se da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim satima. Vozačima  se skreće pažnja na povećan broj motociklista i biciklista na saobraćajnicama, navodi se u izvještaju BIHAMK-a.

Na snazi je obustava saobraćaja na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnom putu M-5, gdje se izvode sanacioni radovi. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jajce-Jezero, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

Sanacioni radovi izvode se u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se saobraća naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajamo magistralne puteve: Jošanica-Stup, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Objava Saobraćaj u BiH se odvija nesmetano, bez dužih zadržavanja na granici pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement