Connect with us

Jajce

Saopćenje JU Opća bolnica Jajce

Avatar

Published

on

U nastavku prenosimo saopćenje ravnatelja JU Opća bolnica Jajce.

Ovim putem želim Vas informirati o završenim projektima JU Opća bolnica Jajce, a koji će uveliko pomoći u radu bolnice, olakšati rad medicinskog osoblja, a našim pacijentima boravak u bolnici učiniti lakšim i ugodnijim.
Naime, radi se o tri važna projekta a to su:

– Rekonstrukcija centralnih medicinskih plinova (Kisik , Zrak, Dušični oksidul )
Nažalost od ratnih dešavanja devedesetih godina centralni plinovi nisu u uporabi, a neophodni su u radu operativnih sala, intenzivne njege, svih odjela, a u današnje vrijeme pandemije koronavirusom O2 je neophodan u liječenju. Izvršena je kompletna rekonstrukcija instalacija, priključnih dovoda medicinskih plinova, kompresornice, kisikane, u skladu sa EU normama i preporukama, te pušteni u rad centralni medicinski plinovi, čime će uveliko biti olakšan rad i liječenje u bolnici.

– Ugradnja centralnog grijanja na Covid odjelu
Odlukom Vlade SBK/KSB JU Opća bolnica Jajce treba zbrinjavati i liječiti oboljele od koronavirusa COVID-19 sa lakšom kliničkom slikom, te smo prostor intenzivne njege preuredili u Covid odjel. Navedeni prostor imao je problem grijanja, što je uspješno riješeno proteklih dana i boravak na odjelu učiniti će lakšim i ugodnijim.

-Izgradnja tunela ispred ulaza u bolnicu
Svi smo svjedočili problemu koji se javlja prilikom prijema teških bolesnika iz sanitetskog ili osobnog vozila, pogotovo kada pada jaka kiša ili snijeg. Na zadovoljstvo naših pacijenata, a i uposlenika bolnice, izgradnjom modernog tunela, taj problem je riješen i prijem teških pacijenata odvijati će se lakše i neometano i za vrijeme lošijih vremenskih prilika.

U danima ispred nas u planu je završetak projekta “Zamjena vanjske stolarije” kojim je planirana zamjena 60 prozora na bolnici, a nadam se da će to biti realizirano u ovoj godini.

Unatoč dodatnim novčanim, kadrovskim i drugim problemima koje nam je donijela pandemija koronavirusa ovim projektima uspjeli smo poboljšati usluge i olakšati boravak i liječenje našim pacijentima. Svima koji na bilo koji način pomažu rad bolnice iskreno se zahvaljujem u ime kolektiva i u svoje osobno ime.

 

V.d. Ravnatelja
dr.med. Stipan Jezerčić, specijalist
anesteziologije, reanimatologije
i intenzivnog liječenja

 

(Jajce Online)

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement