Connect with us

Jajce Online

Sarajevo kažnjeno zbog propusta na utakmici sa Slobodom, u septembru o…

Avatar

Published

on

Prema službenom glasniku NS/FS BiH broj 814 objavljenom 16. avgusta 2019. godine, Fudbalski klub Sarajevo kažnjen je u iznosu od 6.000 KM zbog organizacijskih propusta na utakmici 3. kola BH Telecom Premijer lige protiv FK Sloboda, piše fksarajevo.ba.

Prema službenom glasniku NS/FS BiH broj 814 objavljenom 16. avgusta 2019. godine, Fudbalski klub Sarajevo kažnjen je u iznosu od 6.000 KM zbog organizacijskih propusta na utakmici 3. kola BH Telecom Premijer lige protiv FK Sloboda, piše fksarajevo.ba.

Na susretu odigranom 3. avgusta na stadionu Asim Ferhatović Hase, zabilježena je upotreba pirotehničkih sredstava, a Fudbalski klub Sarajevo dužan je uplatiti novčanu kaznu na račun NS/FS BiH u roku od 15 dana od dana pravosnažne odluke.

“Napominjemo da je na pomenutom susretu 3. kola BH Telecom Premijer lige BiH protiv Slobode prodato svega 2.498 pojedinačnih ulaznica čime troškovi utakmice, ne uzimajući u obzir novčanu kaznu, značajno nadilaze prihode. Konstante novčane kazne radi upotrebe pirotehničkih sredstava na utakmicama predstavljaju velike izdatke na godišnjem nivou, te su dugoročno prepreka napretku kluba”, poručili su sa Koševa, dodavši:

“Obzirom da se budžet kluba, kojim su obuhvaćeni svi troškovi i ulaganja tokom sezone, određuje početkom godine, novčane kazne u domaćim i Europa takmičenjima nisu uračunate. To znači da se kazne namiruju iz budžeta odjela Fudbalskog kluba Sarajevo, kako administrativnih tako i sportskog odjela. Rezultat je nemogućnost ostvarenja planiranih aktivnosti na godišnjem nivou jer novčana sredstva odu u druge svrhe”.

Sredinom septembra FK Sarajevo očekuje izricanje još jedne kazne zbog korištenja pirotehničkih sredstava na utakmici 3. kola kvalifikacija Europa lige protiv BATE Borisova na Bilinom polju u Zenici.

“Fudbalski klub Sarajevo apeluje na sve navijače da ne koriste pirotehniku na utakmicama, te da zajedničkim snagama radimo na unaprijeđenju Bordo kluba investiranjem novčanih sredstava u pojačanja, TC Butmir, Omladinski pogon i druge projekte koji će dovesti do boljeg poslovanja i ostvarenja odličnih sportskih rezultata u budućnosti”, istakli su iz bordo kluba.

KOMENTARI

Scsport.ba

Objava Sarajevo kažnjeno zbog propusta na utakmici sa Slobodom, u septembru odluka za Zenicu pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement