8.4 C
Jajce
Nedjelja, 4 prosinca, 2022
BiH

Sarajevo: Ugovori za obnovu i izgradnju stambenih objekata namijenjenih izbjeglim i raseljenim osobama

U okviru implementacije Regionalnog stambenog programa i Projekta CEB II ”Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja“ danas će u Sarajevu biti potpisano više ugovora sa izvođačima, predstavnicima institucija i odabranim tehničkim nadzorima.

Radi se o sedam ugovora za izvođenje radova, ukupne vrijednosti 6.453.082,42 KM bez PDV-a, te šest ugovora za usluge vršenja stručno-tehničkog nadzora, vrijednosti od 52.205,00 KM bez PDV-a.

Za provedbu Regionalnog stambenog programa i Projekta CEB II zaduženo je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Potpisivanje ugovora biće upriličeno u zgradi Vlade FBiH, u prisustvu ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Miloša Lučića, federalnog ministra za raseljene osobe i izbjeglice Edina Ramića, direktora Fonda za povratak BiH Bojana Ninkovića, te predstavnika izvođača radova i nadzornog organa.

BHRT

The post Sarajevo: Ugovori za obnovu i izgradnju stambenih objekata namijenjenih izbjeglim i raseljenim osobama appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Ružičić: Mi smo servis građana i postojimo zbog njih

Jajce Online

Ugljevik: Aktiviranjem eksplozivne naprave jedna osoba smrtno stradala

Jajce Online

Xiaomi razvio bežični punjač koji puni uređaje na nekoliko metara udaljenosti?

Jajce Online
error: Alert: Odabir sadržaja je onemogućen!!