Connect with us

BiH

Sarajevski taksista izbacio dijete s autizmom iz vozila zbog vriska

Avatar

Published

on

Majka autističnog dječaka Zlatiborka Popov-Momčinović, inače sociologinja i profesorica na Univerzitetu Istočno Sarajevo oglasila se na društvenim mrežama ukazujući na sramotan čin jednog sarajevskog taksiste koji je nju i njenog sina, dijete s autizmom, izbacio iz vozila.

Njen status uzburkao je javnost na društvenim mrežama koja je oštro reagovala na ovaj slučaj diskriminacije. Napisala je kako je po ulasku u vozilo kazala taksisti kako je njen sin autističan. Status prenosimo u cijelosti:
“Taksisto šta Vas je to moje dijete uvrijedilo, šta je uradilo? Ono je dijete bez broja, još jedno od nebrojenih djeteta s autizmom i teškoćama kojima se prava rado i olako krše, a Vi bar imate broj i licencu, a on je izgleda nema. Kad smo ušli u Vaše cijenjeno vozilo, rekla sam da je dijete s autizmom. Žao mi je ako ga Vas je njegov vrisak poremetio u vožnji, a Vi ste profesionalac i do ovog susreta s Vama nisam nikad doživjela, ovakvo poniženje! Naprotiv, nailazila sam na razumijevanje i hvala tim nebrojenim profesionalcima i očevima. Susretala sam se sa divnim taksistima koji su govorili imam i ja dijete, ne brinite, gospođo! Bila je špica i Vi ste pravom i eto s mojim razumijevanjem nervozni, a zar nismo svi nervozni. Na Vašu preglasnu novokomponovanu glasnu muziku se nisam žalila. Da li Vam je moje dijete oštetilo auto ili slično, malo je lupilo o prozor Vašeg auta, pa da ga izbacite na vjetru a oblaci se spuštali nisko s prijetnjom još jednog pljuska! Ali ovaj pljusak poniženja neću nikad zaboraviti, a nadam se ni drugi sugrađani i sugrađanke. Vožnja prekinuta je plaćena i dok ste po džepovima tražili marku kusur, i čekali podobne mušterije a već su bili na proširenju, nadam se eto da Vam se isplatilo i da će Vam se isplatiti!”.
Kontkatirali smo nadležne iz firme kojoj ovaj taksista pripada, ali nisu odgovorali na naše pozive.

(klix)
Objava Sarajevski taksista izbacio dijete s autizmom iz vozila zbog vriska pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement