Connect with us

BiH

Šarović: SDS neće podržati zaključke sa posebne sjednice NSRS

Avatar

Published

on

Šarović: SDS neće podržati zaključke sa posebne sjednice NSRS

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović izjavio je da će ta stranka učestvovati na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) zakazanoj za ponedjeljak, 7. septembra, ali da ni u kom smislu ne želi učestvovati u zloupotrebi pitanja vitalnog nacionalnog interesa.

“SDS će učestvovati na sjednici Narodne skupštine, ali neće podržati zaključke u smislu pokretanja vitalnog nacionalnog interesa kada je u pitanju Memorandum koji je potpisala Centralna izborna komisija sa Međunarodnom organizacijom za izborne procese, jer smatra da za tako nešto nema nikakvog razloga”, rekao je Šarović novinarima nakon sjednice Predsjedništva SDS-a u Istočnom Sarajevu.

On tvrdi da se ovaj mehanizam bespotrebno koristi i zloupotrebljava, te da se ne koristi za najvažnije stvari.

“Pričom o Memorandumu zloupotrebljava se vitalni nacionalni interesa jer se radi o memorandumu o tehničkoj pomoći koja se pruža samo na zahtjev lokalnih vlasti. Ova organizacija prisutna je u BiH od 1996. godine, a najdužu saradnju imala je sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD)”, rekao je Šarović.

On je takođe naveo kako je riječ o tehničkoj saradnji i podršci Centralnoj izbornoj komisiji u skladu sa zakonodavstvom, te da je cilj tehničke pomoći, kako je rekao, eliminisanje zloupotreba u izbornom procesu.

Šarović tvrdi da se “prevare već spremaju” i da “o tome govori podatak da je ove godine registrovano 100.000 birača iz inostranstva, što je dvostruko više u odnosu na prošle izbore”.

“Ima ozbiljnih indicija da se masovno rade zloupotrebe i pronevjere, posebno oko registracije u Srbiji”, tvrdi Šarović.

Narodna skupština Republike Srpske trebalo bi u ponedjeljak, 7. septembra, na posebnoj sjednici da razmatra prijedlog odluke o potvrđivanju izjave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika po kojoj je odluka o odobravanju zaključivanja Memoranduma o razumijevanju između Centralne izborne komisije BiH i Međunarodne fondacije za izborne sisteme, veoma štetna po interese Republike Srpske.

bhrt.ba

Objava Šarović: SDS neće podržati zaključke sa posebne sjednice NSRS pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement