Connect with us

BiH

Saslušan ISIL-ovac Keserović: Želi vidjeti roditelje, pa će odlučiti k…

Avatar

Published

on

Saslušan ISIL-ovac Keserović: Želi vidjeti roditelje, pa će odlučiti k...

BiH

Tužilaštvo BiH

Iz Tužilaštva BiH su kazali kako ne mogu potvrditi saslušanje Keserovića jer se radi o istražnim aktivnostima.

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Jasmin Keserović, jedan od sedmorice osumnjičenih za učešće na sirijskom ratištu koji su 19. decembra avionom prebačeni u Bosnu i Hercegovinu, branio se šutnjom tokom današnjeg saslušanja u Tužilaštvu BiH, potvrdio je za Balkansku istraživačku mrežu BiH (BIRN BiH) njegov branilac Senad Dupovac.

“Tužilaštvo BiH je danas pozvalo Jasmina Keserovića da iznese svoju odbranu. Predočeno mu je šta mu se stavlja na teret. On je 20. decembra podnio zahtjev da mu se omogući ili telefonski razgovor ili posjeta majke i oca, međutim to još uvijek nije odobreno, nije dobio ni pozitivan ni negativan odgovor, i još uvijek je to na čekanju. On je rekao da u ovom momentu neće iznositi svoju odbranu, branit će se šutnjom, a da ostavlja mogućnost da odbranu iznese kasnije, nakon što ga posjete roditelji”, kazao je Dupovac.

Dupovac je advokat još dvojici povratnika iz Sirije osumnjičenih za organizovanje terorističke grupe, odnosno za boravak i učešće na sirijskom ratištu – Armenu Dželki i Muharemu Duniću – koji još nisu saslušavani u Tužilaštvu. On kaže kako je sugerisao da se Dželko i Dunović prebace iz Orašja odnosno Busovače u pritvorsku jedinicu Suda BiH.

Osim Keserovića, Dželke i Dunića, prošle sedmice su u BiH avionom prebačeni Emir Ališić, Senad Kasupović, Milarem Berbić i Hamza Labidi, koji su također osumnjičeni za sudjelovanje na stranim ratištima i kojima je Državni sud ranije odredio jednomjesečni pritvor.

Iz Tužilaštva BiH su kazali kako ne mogu potvrditi saslušanje Keserovića jer se radi o istražnim aktivnostima.

Fokus.ba

Objava Saslušan ISIL-ovac Keserović: Želi vidjeti roditelje, pa će odlučiti kako će se braniti pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement