Connect with us

BiH

Savez samostalnih sindikata BiH o prijedlogu Vlade FBiH: Ovo je još jedna sramota

Avatar

Published

on

Savez samostalnih sindikata BiH o prijedlogu Vlade FBiH: Ovo je još jedna sramotaSavez samostalnih sindikata BiH na čelu s Mevludinom Bektićem sazvao je sastanak s predsjednicima granskih sindikata o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu Federacije BiH, ocijenivši ga kao još jednu sramotu Vlade Federacije BiH.

Savez samostalnih sindikata BiH na čelu s Mevludinom Bektićem sazvao je sastanak s predsjednicima granskih sindikata o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu Federacije BiH, ocijenivši ga kao još jednu sramotu Vlade Federacije BiH.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

“S obzirom na to da je sadržaj predloženog nacrta zakona identičan sadržaju sporazuma koji su ranije sindikatu i vladi predlagali iz Udruženja poslodavaca, a što je Savez sindikata odbio, za očekivati je još oštriju reakciju sindikata, jer je očigledno Vlada Federacije BiH podlegla pritisku i ide na ruku poslodavcima, a na štetu radnika u Federaciji”, ocijenio je SSS BiH.

Navode kako je na vidiku još jedna sramota iz Vlade FBiH.

“Vlada FBiH kroz izjave svojih pojedinih ministara, poput jučerašnje izjave ministrice Edite Đapo, najbolje oslikava ‘sposobnost’ upravljanja u ovoj krizi i činjenicu da se i u ovoj nezapamćenoj pandemiji razrađuju i smišljaju propisi koji bi da štite kapitaliste koje su stvorili radnici”, navedeno je iz Ureda za odnose s javnošću SSS BiH.

Klix.ba

Objava Savez samostalnih sindikata BiH o prijedlogu Vlade FBiH: Ovo je još jedna sramota pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement