Connect with us

BiH

Savjet za one koji žele otići iz BiH: Evo kolike su satnice u zemljama…

Avatar

Published

onProstor Balkana je veliki imigracijski prostor s obzirom da mnogi građani iz regije u potrazi za boljim životom odlaze u EU da rade za veće dnevnice odnosno plaće.
Prema podacima Eurostata, prosječna stopa kompenzacije zaposlenih u Evropskoj uniji, u pogledu zarada, plaća i socijalnih doprinosa koje uplaćuje poslodavac, kreće se od 44 eura u okolini Bruxellesa i u Luksemburgu, do ispod četiri eura u tri regije u Bugarskoj.
Prosječna satnica u Europskoj uniji 2016. godine iznosila je 22,8 eura, piše B92.
Satnice su često najviše u regiji u i oko glavnih gradova. Tu su izuzeci Njemačka, Velika Britanija, Italija, Španija i Grčka. Satnice po državama: Francuska 32,8, Grčka 11,2, Švedska 28,8, Finska 30, Portugal 11, Mađarska 6,9, Slovačka 9,6, Njemačka 31,3, Austrija 29,3 i Italija 22,7 eura. Prosječna satnica u Sloveniji iznosi 16,1 eura, a u Hrvatskoj 8,6 eura.
Najveća prosječna satnica je Danskoj 38,9 eura i u Belgiji gdje se sat rada plaća 38 eura. Na dnu liste su Bugarska sa 4,7 i Rumunija sa 5,1 eura po satu. Na sredini liste su Irska sa 28,3 i Španjolska sa 19,4 eura.

(oslobodjenje.ba)
Objava Savjet za one koji žele otići iz BiH: Evo kolike su satnice u zemljama EU pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement