Connect with us

BiH

SBB i DF podržali inicijativu SDA: RS 1.000, mi 2.500 rezervnih polica…

Avatar

Published

onSavez za bolju budućnost /SBB/ i Demokratska fronta /DF/ podržali su inicijativu SDA o formiranju rezervnog sastava policije u Federaciji BiH /FBiH/.
DF predlaže da rezervni sastav policije u FBiH broji 2.500 pripadnika, ukoliko u rezervni sastav policije Republike Srpske zaista bude primljeno 1.000 policajaca.
Lider SBB-a Fahrudin Radončić rekao je da vjeruje da će eventualni rezervni sastavi obje entitetske policije, ako uopšte budu formirani, koristiti za povećanje bezbjednosti svih stanovnika BiH.
“Želim da vjerujem da će one pomoći Graničnoj policiji BiH u rješavanju migrantskih talasa koje je vjerovatno nemoguće izbjeći i koje nije moguće zaustaviti izvođenjem pripadnika Oružanih snaga BiH na granicu BiH”, ocjenjuje Radončić.

SDA je danas od svog kadra u svim nadležnim institucijama i tijelima zatražila da pokrenu inicijativu za popunu i opremanje aktivnog sastava policije u FBiH i kantonima u skladu sa trenutno važećim standardima.
Vanredna sjednica Komisije Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ za bezbjednost zakazana je za utorak, 23. april, u Sarajevu povodom najave Republike Srpske da će formirati rezervni sastav policije.
Na ovoj sjednici trebalo bi da bude donesena odluka da FBiH započne proceduru formiranja rezervnog sastava federalne policije, i to kao odgovor na najave vlasti iz Republike Srpske.
 
(Fokus.ba)
Objava SBB i DF podržali inicijativu SDA: RS 1.000, mi 2.500 rezervnih policajaca pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement