Connect with us

BiH

SBK: Od 424 kontrolirana vozila čak 33 tehnički neispravna

Avatar

Published

onU nastavku planskih aktivnosti koje su usmjerene na poboljšanje stanja sigurnosti prometa, Uprava policije MUP-a SBK provela je još jednu uspješnu akciju. Naime, u protekla dva dana na području SBK uspješno je realizirana akcija pojačane kontrole prometa pod nazivom: „Dani tehničke ispravnosti vozila – proljeće 2019“.
-Tijekom akcije kontrolirana su ukupno 424 vozila, od od kojih je 119 vozila upućeno na izvanredni tehnički pregled, gdje je prilikom kontrole utvrđena tehnička neispravnost za 33 vozila koja su isključena iz prometa i protiv odgovornih slijedi poduzimanje zakonom propisanih mjera i radnji. Također, uručeno je 100 prekršajnih naloga i podnesene su tri prekršajne prijave, rekao je Hasan Hodžić, glasnogovornik policijskog komesara MUP-a SBK.
Akcija je provedena u suradnji sa Federalnim ministarstvom prometa i komunikacija, stručnim službama za nadzor rada ovlaštenih stanica tehničkih pregleda vozila u FBiH i ovlaštenim stanicama tehničkih pregleda, koji su dali veliki doprinosu realizaciji navedene akcije.
Osnovni cilj akcije je podizanje svijesti vozača i pravnih subjekata o važnosti tehničke ispravnosti vozila u prometu, što u mnogome doprinosi smanjenju broja nezgoda čiji su uzroci tehnička neispravnost vozila.
Ovakve i slične akcije će se nastaviti i u narednom periodu kako bi se u što većoj mjeri doprinijelo poboljšanju stanja sigurnosti prometa na području Srednjobosanskog kantona.
 
 
 
(drukciji.ba)
Objava SBK: Od 424 kontrolirana vozila čak 33 tehnički neispravna pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement