Connect with us

BiH

SDA ipak popustila: “Glumac” i “Cvrle” neće biti ministri. Ovo su novi…

Avatar

Published

on

SDA ipak popustila: “Glumac” i “Cvrle” neće biti ministri. Ovo su novi...

Vrh Stranke demokratske akcije je u ponedjeljak navečer donio odluku o zamjeni spornih kandidata u budućoj Vladi Kantona Sarajevo.

Vrh Stranke demokratske akcije je u ponedjeljak navečer donio odluku o zamjeni spornih kandidata u budućoj Vladi Kantona Sarajevo.

Kako Saznaje portal Klix.ba, umjesto Senada Hasanspahića i Emira Hadžihafizbegovića, koji su dio afere “Asim”, kandidati za ministre za boračka pitanja odnosno kulturu i sportu bit će Hajrudin Grabovica i Kenan Alikadić.

Naš portal je i ranije pisao da je Grabovica, inače bivši general OSBiH, bio među kandidatima koji su prvenstveno trebali činiti kadar u novoj kantonalnoj vladi. Ipak, njegovo mjesto tada je zauzeo Hasanspahić.

Također, Alikadić trenutno vrši funkciju direktora Kulturno sportnog centra u Vogošći.

Ovim činom SDA olakšava i izbor nove Vlade Kantona Sarajevo. Naime, izglasavanje Vlade, kako je to zamislila nova većina koju čine SDA-SBB-DF, do jutros je bilo upitno zbog najave zastupnika SDA Aljoše Čampare da Hadžihafizbegoviću i Hasanspahiću neće dati svoj glas.

Rezultat je ovo pritiska unutar same partije, a koji je jučer rezultirao i ostavkom Asima Sarajlića na sve funkcije unutar stranke.

Podsjetimo, na snimku koji je potresao SDA i političku pozornicu u BiH, a prvenstveno u glavnom gradu, čuje se da preko “Glumca” (Hadžihafizbegović) i “Cvrleta” (Hasanspahić) Asim Sarajlić i zastupnik SDA Sabahudin Delalić obećavaju završiti zaposlenje supruge delegata koji je zauzvrat trebao glasati za Fikreta Prevljaka, a ne za Semira Efendića na nedavnim unutarstranačkim izborima za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

Klix.ba

Objava SDA ipak popustila: “Glumac” i “Cvrle” neće biti ministri. Ovo su novi kandidati pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement