Connect with us

BiH

SDA: Od Vučića očekujemo da se jasno i konkretno ogradi od Dodika

Avatar

Published

on

SDA: Od Vučića očekujemo da se jasno i konkretno ogradi od Dodika

BiH

saopštenje

-Kriza koju je ponovo prouzrokovao, najviše štete nanijeće upravo njemu i entitetu RS, stoji u saopćenju za javnost SDA

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Prijetnje Milorada Dodika secesijom, izrečene u Beogradu u prisustvu patrijarha SPC-a i predsjednika Srbije, ponovo su prošle bez jasnog i nedvosmislenog ograđivanja zvaničnog Beograda od politike usmjerene protiv Bosne i Hercegovine, što mnogo toga govori, saopćeno je iz SDA.

Iz ove stranke ističu da ako Srbija, kako tvrdi njen predsjednik, zaista poštuje Dejtonski mirovni sporazum, suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, onda je krajnje vrijeme da Vučić sa riječi pređe na djela.

-To podrazumijeva da se konkretno, jasno i nedvosmileno uskrati podrška Dodikovoj politici, koja nije prijetnja samo Bosni i Hercegovini, nego i miru i stabilnosti u cijeloj regiji, a ne da se bez ikakvog osnova istrajava na narativu o „ugroženosti Srba i nepravdi cijelog svijeta prema njima“. Takav narativ bio je prisutan i devedestih godina prošlog stoljeća i svi znamo čime je rezultirao, navodi se u saopćenju.

SDA, naglašava se, nikada neće pristati na Dodikove ultimatume. Umjesto pokušaja da dominira i ucjenama pokušava ostvariti svoje političke ciljeve, Dodik bi morao da poštuje Dejtonski mirovni sporazum, Ustav BiH i da deblokira državne institucije.

-Kriza koju je ponovo prouzrokovao, najviše štete nanijeće upravo njemu i entitetu RS, zaključuje se u saopćenju za javnost SDA.

Fokus.ba

Objava SDA: Od Vučića očekujemo da se jasno i konkretno ogradi od Dodika pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement