Connect with us

BiH

SDP BiH sa SDA nije potpisao nikakav sporazum u Brčkom

Avatar

Published

on

SDP BiH sa SDA nije potpisao nikakav sporazum u Brčkom

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine nije potpisala i neće potpisati bilo kakav koalicioni sporazum sa SDA, saopšteno je danas iz te stranke.

U saopštenju se navodi kako je Statutom SDP-a BiH donošenje odluka o koalicijama u nadležnosti Glavnog odbora, tako da nikakav potpis čelnika SDP-ove oganizacije u Brčko distriktu ne obavezuje SDP BiH.

“Doduše, ovakav jednostran akt proizvodi posljedice za onoga ko je mimo odluke organa SDP odlučio da krene u jednu takvu avanturu, bez obzira o kome se radi. Ni u kojem slučaju SDP neće pristati na saradnju sa SDA i njenim satelitima, jer je SDA upravo jedna od najzaslužnijih stranaka za totalnu devastaciju Brčko Distrikta, ali i ostatka Bosne i Hercegovine. SDA ne može predstavljati nikakvu politiku napretka, bez obzira na izborni rezultat”, navodi se u reagovanju iz SDP-a BiH.

“Svi, eventualno, slični potezi pojedinaca iz SDP-a će biti sankcionirani od strane organa partije, te nikome neće biti dozvoljeno da se igra sa ugledom SDP BiH zbog svojih ličnih interesa”, zaključuje se u saopštenju.

Danas je objavljeno da su predsjednici organizacija SDA, Stranke za BiH i SDP-a Brčko distrikta, te nezavisni zastupnik Alija Denjagić, potpisali sporazum o formiranje većine u Skupštini Brčko distrikta.

bhrt.ba

Objava SDP BiH sa SDA nije potpisao nikakav sporazum u Brčkom pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement